Hoe te vertellen als uw kat Show Quality

Hoe te vertellen als uw kat Show Quality


Hoewel ze niet het niveau van publiciteit die de Westminster Dog Show krijgt, kat toont plaatsvinden bijna elk weekend in de Verenigde Staten. Uw kat hoeft niet een stamboom hebben een mijl lang om in aanmerking te komen. Hier is hoe om te vertellen als uw fabelachtige katachtige heeft wat er nodig is om een ​​show kat.

instructies

Kunt u uw kat?

1 Als het langer duurt de gehele Russische leger om uw kat eruit te komen van de vervoerder en naar de dierenarts examen tafel, wil je niet om te denken over het tonen van haar. Hetzelfde geldt voor katten die verdwijnen onder de bank als er gasten komen en niet naar voren tot lang na de aliens zijn vertrokken. Katten die angstig of agressief zijn wanneer uit de buurt van hun huis grasmat zal niet alleen zijn erg ongelukkig op een show, kunnen ze zelfs boos genoeg om iemand te kwetsen. Maar als uw kat is gemakkelijk te hanteren en niet verlegen van vreemden, kunt u een potentiële showkat hebben.

2 Denk na over wat er gebeurt als je bezoekers. Heeft de kat benader ze voorzichtig en laat ze dan uit? Als dat zo is, is het een goed voorteken. Wat gebeurt er als een vriend probeert om de kat te aaien? Als hij aanvaardt deze, nog beter. Heeft hij ooit sprong op de bank naast een van je vrienden of in iemands schoot? Heeft hij ooit iemand aan de deur begroet? Als je ja antwoord op deze laatste vraag, heeft u zeker een kanshebber.

3 Overweeg een paar andere dingen. Het is normaal voor een kat om te worden opgeschrikt door een luid of hoge toon. Heeft uw kat terug te snel, of heeft ze lijken bang of anderszins gestrest? Uiteraard wil je de eerste. Bent u in staat om de klauwen van uw kat trimmen zonder grote problemen? Als je ze een poot te doen op een moment, dat is acceptabel. Als je twee of drie mensen nodig hebben om de kat naar beneden te houden, moet je waarschijnlijk smoren haar te tonen carrière in de kiem. Hoe gaat uw kat reageren op het verzorgen? Heeft het genieten worden geborsteld of gekamd? Heb je ooit het een bad gegeven? Denk je dat je dit kon doen zonder ernstige verwonding? De verwachting is dat elke kat naar een show bracht schoon zal zijn, maar als je met een gemengd ras, kortharige kat, kunt u in staat om door te komen met een droge of waterloze shampoo. Langharige katten, in het bijzonder rasdieren, zal een volledige bad in de gootsteen of de diensten van een professionele verzorger nodig.

4 Als u nog steeds overweegt het tonen van uw kat, probeer dan dit. Zet uw veren of teaser speelgoed op de eettafel. Til de kat omhoog op de tafel en voorzichtig rekken het uit, een hand vlak achter haar voorpoten en de andere net voor haar achterpoten. Heeft de kat toestaan ​​dat dit of is het weerstaan? Wat je wilt is om de kat te accepteren uitgerekt, want dit is hoe de rechter zal waarschijnlijk vasthouden. Nu, zet de kat op de tafel en proberen om zijn aandacht te trekken met het speelgoed. Is het interesse? Heeft het bereiken van een poot en interactie met het speelgoed? Is het eigenlijk spelen? Als dat zo is, uw kat heeft het potentieel om goed te doen op shows. Nu moeten we bepalen wat competitieve klasse kan worden aangetoond in.

Heeft u een raskat?

5 U denkt misschien dat uw kat is een Blauwe Rus of een Maine Coon, maar als het kwam uit het asiel, is de kans groot dat het een 'lookalike' in plaats van een echte voorbeeld van een van beide ras. Zelfs als je het geluk hebt om een ​​authentieke raskat te vinden in een schuilplaats zijn (rasdieren maken slechts 5% van de opvang katten in de VS), zult u niet in staat zijn om het te zien zijn als een zonder het registratienummer. Misschien heb je een Siamees of een Perzisch uit het asiel, maar zonder enige documentatie, moet u de kat in de klas huishouden huisdier te laten zien. Gaat u verder met deel 3.

6 Als je wel papieren van uw kat of kan ze krijgen van de kweker, kan het in aanmerking komen om te concurreren met anderen van zijn ras. Om dit te bepalen, moet je een beetje onderzoek te doen. Als het mogelijk is, contact opnemen met de fokker en laat hem weten dat je geïnteresseerd bent in het tonen van de kat zijn. Hij is uw beste bron van informatie over de vraag of de kat voldoet aan de norm voor zijn ras. Het kan enige eigenschap dat het diskwalificeert van de concurrentie, zoals een staart knik of onjuiste kleur van de ogen te hebben. Het kan ook niet up-to eigen standaard van kwaliteit van de kweker, en kan hij niet dat je de kat te laten zien. Je wilt zeker te vinden dat voordat je nog meer tijd te investeren in dit streven. Als de fokker heeft geen bezwaar en denkt kan de kattenshow potentieel, volle kracht vooruit te hebben. Hopelijk zal hij bereid zijn om u te begeleiden en uit te leggen hoe de kat bruidegom voor het tonen van zijn.

7 Als u papieren hebben, maar kan niet in contact met de fokker te krijgen, kijken uit over de registratie slip, waardoor de kat de naam, het registratienummer en de namen van haar ouders te laten zien. Is er een titel als CH (Champion), GC (Grand Champion), of RW (Regional Winner) voor één of namen van beide ouders? Als dat zo is, is het een goed teken, maar vele prachtige voorstelling katten hebben untitled ouders, dus geef niet op als je geen titels te zien. Neem een ​​aantal goede foto's van uw kat en scan de registratie slip. Ga dan naar een van de populaire kweker verwijzende sites, www.fanciers.com zoals, en kijk of je iemand die werkt met uw ras te vinden. Stuur een paar e-mails om te zien als je iemand die bereid is om te kijken naar de foto's en de registratie en u helpen te bepalen hoe het verder zou kunnen zijn te vinden. De kans is groot dat iemand blij om u onder hun wing.If je het geluk hebt om een ​​kat show in uw buurt hebben zal zijn, kan het gemakkelijker zijn om gewoon naar de show en scout voor een fokker daar. Als je de foto's en registratie slip met u, zullen veel mensen bereid zijn om te kijken naar hen en u adviseren.

Heeft u een Mixed-Ras of "Lookalike" Cat?

8 Als u niet beschikt over een manier om aan te tonen dat uw kat is een gedocumenteerde rasechte hebt, kun je laten zien in de klas huishouden huisdier. Het zal niet worden verwacht te voldoen aan een bepaald ras specificaties alleen genieten van de ervaring en laat zich voordoet als het unieke individu is.

9 Er is een organisatie gewijd aan het bevorderen van de vertoning van gemengd ras katten die blij om te helpen te leren hoe dit te doen zal zijn. Ga naar de website van de Happy huishoudenhuisdier Club, hhpcc.org. Alles wat u moet weten over het tonen van een mixed-ras kat is er!

10 Je moet ook de websites van de grote kat registers te raadplegen om te weten wanneer er een kattenshow in uw omgeving kan zijn. Terwijl rasdieren moet worden tentoongesteld op shows gesponsord door hun registratie lichaam, kan gemengd ras katten worden getoond in elke vereniging, dus je hebt een wereld van mogelijkheden om uit te kiezen. Succes!