Structuur van Pollen

Structuur van Pollen


Pollen is het mannelijke reproductieve materiaal dat nodig is om te helpen de zaden van een plant. Niet alleen de korrels pollen gaan door een fascinerende levenscyclus zij reizen om de vrouwelijke bloem, maar ze hebben een unieke microscopische structuur ook.

Pollen en Bestuiving

Op een macroscopisch niveau, wordt pollen geproduceerd in de helmknoppen van de bloem en dan de korrels van pollen worden overgedragen door de wind, insecten, vogels, spin of dier naar een andere bloem op een andere plant. De pollen vindt snel zijn weg naar de top van de stamper, het stigma die wordt genoemd. Uiteindelijk, de korrels van pollen migreren langs de binnenkant van de stamper en verenigd met de eicel in een proces genaamd bevruchting.

microscopische View

Een korrel pollen is een microscopisch deeltje dan een dikke buitenkant die het mannelijke genetisch materiaal, genaamd sperma omringt. De buitenwand is eiwitrijk en verdeeld in twee lagen, de zogenaamde exine en intine. Veel stuifmeelkorrels een eiwit coating die de cel voorkomt uitdrogen.

Man genetisch materiaal

Stuifmeel eerst in de helmknop is geproduceerd, de mannelijke genetische cel een normaal aantal chromosomen. Maar de cel verdelen en vormen twee spermacellen. De vorming van deze cellen kan plaatsvinden voor of na pollenverspreiding.