Hoe de zorg voor de Five-lined Skinks als huisdier

Hoe de zorg voor de Five-lined Skinks als huisdier


Vaak gevonden in het wild in heel Georgië en Zuid-Carolina, vijf-lined skinks zijn ook populair huisdieren. Deze reptielen zijn redelijk groot in omvang groeit tot tussen 5 en 8 inches, maar ze kunnen gemakkelijk worden bewaard in een huis bak. Met het oog op een vijf-gevoerde skink gelukkig en gezond in gevangenschap te houden zijn er bepaalde eisen waaraan moet worden voldaan. Voordat u een skink te houden als huisdier te kopen, leren zo veel als je kunt over hen om te bepalen hoe een geschikte leefomgeving.

instructies

1 Het opzetten van een grote glazen bak of terrarium voor uw skink. Terwijl uw skink klein is, kan een 10-liter tank voldoende zijn maar een lange reptiel-stijl tank van 20 of 30 liter is het beste op de lange termijn.

2 Maak een "hot" kant en een "cool" kant van de tank, zodat uw skink heeft een plek om te koesteren in de warmte en te verbergen in de schaduw. Monteer een verwarmingslamp boven de tank aan een zijde van het aquarium te plaatsen en een onder-tank verwarmingsmat onder de tank op de "hete" kant. Bewaken van de temperatuur met een in-tank thermometer. Handhaaf de "hete" kant van de tank zo dicht mogelijk bij 80 graden mogelijk. Zorg voor een baskingspot direct onder de hitte lamp en de temperatuur te handhaven is er op 110 graden. Het "cool" kant van de tank moet ongeveer 72 graden gehandhaafd.

3 Vul de bodem van de tank met het substraat naar keuze. Een laag van schone potgrond over een bed van grind werkt goed maar je kunt gebruiken versnipperd krant, indien u dat wenst, voor het eenvoudig schoon te maken. Reptiel-style zand werkt ook goed omdat het vangt de warmte van de warmtelamp en helpt de "hete" kant van de tank warmer.

4 Versier tank je skink met kunstmatige planten, stenen en drijfhout. Zet een grote, platte steen direct onder de warmtelamp om te dienen als een koesteren rock. In de koele kant van de tank te creëren een grot voor uw skink te gebruiken als schuilplaats. U kunt een commercieel grot decoratie kopen bij uw lokale dierenwinkel winkel of bouw je eigen grot uit rotsen en drijfhout.

5 Voorzie uw skink met vers water dagelijks en voer het om de twee dagen of zo. Houd een ondiep water schotel in de "koele" kant van de tank voor je skink te drinken uit en geniet in. Bied levende krekels en meelwormen aan uw skink en aan te vullen dit dieet een keer in de zoveel tijd met een reptiel pellets of ingeblikt reptiel voedsel.

6 Mist uw skink en de tank zelf met vers water uit een spuitfles om de andere dag om de luchtvochtigheid hoog te houden.

7 Zorg voor een dag / nacht-cyclus voor uw skink met 12 uur daglicht en 12 uur duisternis per dag. Als u niet in staat om dit schema jezelf te houden zijn, sluit de lichten in een timer.

Hints

  • Zorg ervoor dat uw skink krijgt de juiste vitaminen en mineralen in de voeding door afstoffen de krekels en meelwormen met een calcium of multivitamine poeder ontworpen voor reptielen. Om krekels of meelwormen stof met poeder, leg ze in een plastic zak en strooi in een kleine hoeveelheid van het poeder. Schud de zak zachtjes om het poeder te verdelen.