Chemicaliën die worden gebruikt in Stomerij Operations

Chemicaliën die worden gebruikt in Stomerij Operations


Stomerij is een nietje dienst die wordt gebruikt door de gemiddelde werkende Amerikaan. Maar naast opmerken van de vreemde geur van je jurk kleren als je ze ophalen van de schoonmakers, de meeste Amerikanen niet weten hoe hun kleren droog worden gereinigd. Wat veel mensen misschien niet realiseren is een stomerij is niet droog; gebruikt kleinere hoeveelheden vloeibare chemicaliën in plaats van grote hoeveelheden water en schuimend middel. Hoewel er veel verschillende chemische stoffen in de droge reiniging meeste reinigingsmiddelen enkele op vrijwel ieder kledingstuk.

PCE (Perchloroethylene)

De meeste van de belangrijkste reinigingsmiddelen gebruikt door stomerijen zijn op basis van petroleum. Meer dan 70 procent van stomerijen gebruiken PCE (perchloorethyleen of "perc") gebaseerde schoonmaakmiddelen. PCE met een beetje toegevoegd detergens gebruikt om vocht toe weefsels, waardoor vuil en schorsen nadat de stof heeft verlaten. PCE doet dit zonder water. In feite kan het niet worden gemengd met water, of zal het zeer agressief zout- zuur. PCE is een milieuvriendelijk gereglementeerde materiaal, omdat het een gevaar kan zijn als het niet goed behandeld. Deze stof is toxisch en oplevert milieu en gezondheid. Het is herbruikbaar na gedistilleerd en gefiltreerd olie, vuil, kleurstof en andere onzuiverheden te verwijderen, zodat het een kostenefficiënte optie voor operators.

PCE Alternatieven

Glycol-ether op basis van schoonmakers, die biologisch afbreekbaar en veiliger voor het milieu, zijn ontwikkeld sinds 1999 om de plaats van PCE nemen. Vloeibare kooldioxide systemen kwam ook tot stand rond dezelfde tijd, maar vereisen gespecialiseerde apparatuur. Daarom zijn ze niet zo veel gebruikt. Naarmate meer klanten aandringen op milieuvriendelijke producten, verwachten dat het gebruik van deze alternatieven te verhogen.

spot Cleaners

Pre-reinigingsmiddelen te verwijderen vlekken en vlekken van weefsels voor de reiniging drogen. Het middel hangt af van de samenstelling van de vlek en of de stof kan verwerken water. TCA (methyl chloroform) werkt goed op leder. Operators behandelen water oplosbare vlekken met natte-side spotting middelen, zoals ammoniak, loog, natriumhydroxide, zwavelzuur, fluorwaterstofzuur, oxaalzuur en azijnzuur. Olievlekken vereisen droge-side middelen, zoals trichloorethyleen, koolstoftetrachloride, isopropylalcohol, ethanol en aceton. Veel van deze chemische stoffen zijn zeer bijtend en brandbaar, dus operators gebruiken ze zorgvuldig en in kleine hoeveelheden.

andere chemicaliën

Stomerijen ook gebruik maken van optische bleekmiddelen, wasverzachters, anti-statische middelen en waterdicht agenten. Petroleum nafta voorwaarden weefsel door het herstel van vocht aan de vezels. Gesulfoneerd polystyreen bevat geladen deeltjes die statische voorkomen. Een spray of een duik gemaakt van de Volksrepubliek China en andere aardolie gebaseerde oplosmiddelen kunnen ook waterdichte stoffen.