Jurken in de jaren 1920

Jurken in de jaren 1920


De periode van de jaren 1920 was een tijdperk van enorme verandering. Met het einde van de Eerste Wereldoorlog, jongere mensen begonnen te rebelleren tegen oude tijd vernauwingen. Vrouwen knippen hun haar in een korte bob stijl en droeg make-up in minder subtiele wijze. De modieuze vorm van het lichaam werd jongensachtig met een platte borst en slanke heupen. Maar de jurken voor partijen, terwijl met dezelfde daywear stylings van een scheidsrechtersbal taille of geen taille, waren vol glans en glitter.

Stof

De jurken van deze periode gekenmerkt kant, niet zo randen op de mouwen en de hals gebied, maar als een overlay op de top van een kleurrijke slip. Netto werd ook gebruikt als de overlay met het oog op de zware kralen, pailletten en strass die werden genaaid op het kledingstuk te ondersteunen. Andere stoffen gebruikt opgenomen rayon en georgette die het lichaam zou omhelzen voor die jongensachtige vorm. Organza is een andere stof die werd gebruikt die een jurk een stijvere en puffier vorm geeft.

decoraties

Kralen was de belangrijkste decoratie gebruikt op feestjurken, hoewel fringe werd ook gebruikt. De Kansas Historical Society heeft een aantal voorbeelden van kralen jurken. Maar Victoriana.com wijst er ook op het gebruik van bont en boa's als trim op de zomen en kragen. In sommige gevallen, het weefsel zelf was het middelpunt, zij het met een grote bloem die ontwerp op het weefsel of brokaat waarin twee of meer kleuren garen samen geweven model in het weefsel te creƫren.

hals

Jurken van deze periode had gevarieerde halslijnen. Een dag jurk kan een V-hals of ronde hals, maar de partij jurk zou hebben vaak twee lagen: de ondoorzichtige onderjurk had een ronde hals, terwijl de overlay jurk gemaakt van kant of kralen netting een boothals zou hebben. Flapper jurken voor feestkleding zou een ronde hals, vooral als de jurk was een singluar stukje stof.

Lengte en Sleeves

Tijdens de jaren 1920, hemlines verkort. Volgens Victoriana.com, in Europa, de zoom steeg 4-6 inches boven de vloer. Maar in Amerika, zou dat zoom oplopen tot acht duim boven de vloer. Een ander verschil was met betrekking tot de mouwen. Europese ontwerpen begon weg met mouwen te doen, terwijl in Amerika werden ze nog steeds als nodig is voor overdag party-wear beschouwd, voor evenementen zoals thee partijen.