Geschiedenis van Flapper Jurken

Vinnen waren vrouwen die de veranderende tijden van de jaren 1920 tot uiting, als vrouwen het recht om te stemmen en meer sociale vrijheden gewonnen. Dit waren vrouwen die meer mannelijke dan hun moeders gehandeld; ze rookte in het openbaar, droegen hun haar in korte stijlen, bleef uit laat dansen en had een vrijere seksuele leven. Verstedelijking en veranderende economie leverde meer mogelijkheden voor vrouwen veel vrouwen konden werken en meer een sociaal leven dan vrouwen in het verleden en de mode weerspiegelde deze trend.

Identificatie

Flappers werden gedefinieerd door hun jurken, die de moderne werden beschouwd op het moment. Zij korter dan voorheen, maar vormloze. Flapper jurken werden vaak gemaakt voor vrouwen met kleine heupen en borsten, omdat de ideale blik op het moment was dat van een 15-jarig meisje. Sommige vrouwen zouden hun borst wrap om deze flat bovenlijf uitstraling te creëren. Jurken waren meer mannelijke omdat ze losser waren, hoewel hun hemlines waren kort genoeg om hun vrouwelijkheid te benadrukken. Deze look werd aangevuld met hun kapsels, die ze kort in de rug en langer aan de voorkant droegen - de bob-stijl.

Origins

Vinnen hadden hun oorsprong in tekeningen van Charles Dana Gibson, Boston kunstenaar die vrouwen in zijn jaren 1890 portretten die onafhankelijk waren afgebeeld toch aantrekkelijk gebleven. De Meisjes van Gibson had korter haar, waren gedistilleerde, evenwichtig en avontuurlijk en nam meer mannelijke rollen dan hun moeders. Dit waren vrouwen die een baan hadden, ging naar de universiteit en speelde sport, maar nog steeds hun vrouwelijkheid behouden. Vrouwen lijken op die in zijn tekeningen begon te ontstaan ​​tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen meer vrouwen nam de werkgelegenheid bij de mannen ging naar de oorlog; de trend voortgezet wanneer grote aantallen mensen niet terug uit de oorlog gekomen. De term "flapper" werd voor het eerst gebruikt in Groot-Brittannië aan groepen vrouwen die zelfstandig werkende vrouwen waren te beschrijven; de zinsnede afgeschilderd jonge vrouwen als vogels proberen om hun huizen te verlaten of "nesten."

Sociale klassen

Voordat de flapper stijl ontstond, was de mode vooral in verband gebracht met upper-class vrouwen. Ze waren meestal de enigen die zich konden veroorloven om dure kleding die bedoeld was uitsluitend voor sociale instellingen bezitten. Sinds flapper jurken hadden eenvoudiger ontwerpen dan degenen die vóór hen, konden vrouwen die niet rijk waren ze te maken. Dit is de reden waarom de vaan cultuur meer werd geassocieerd met vrouwen uit de middenklasse.

Famous Flappers

De Stijl van de Vin werd gepopulariseerd door een aantal filmsterren die korter haar droeg en droeg de kortere, vormeloze jurken die zijn betrokken bij de cultuur.
Deze actrices waren symbolen van de Jazz Age, dat een tijd die werd bepaald door de opkomst van de jazzmuziek, verbod, stedelijk wonen en sociale interacties tussen mensen van verschillende achtergronden en rassen was. Een beroemd flapper zweeg filmster Anita Page, die verscheen in de films 'Telling the World "," Navy Blues "," The Flying Fleet "en" Our Dancing Daughters. " In "Our Dancing Daughters," speelde ze een vin die een miljonair misleid in het huwelijk, maar uiteindelijk viel van de trap toen ze te veel alcohol gedronken. Colleen Moore was een stomme film ster in Hollywood die aan populariteit gewonnen voor zowel haar vaan uiterlijk en houding en komische stijl, die in films zoals 'Flaming Youth', 'The Huntress' en 'April Showers'.

Ontwerper

Een van de ontwerpers die belangrijk voor de ontwikkeling van de flap kleding was was Coco Chanel. Dit designer geprobeerd om een ​​meer moderne look die vrouwen van de jaren 1920 zou onderscheiden, terwijl ook waardoor ze zien er prachtig uit te maken. Chanel jurken gemaakt van meer duurzame materialen, vergelijkbaar met die voor mannen modes, het doorbreken van de veters die eerder had gebruikt op Victoriaanse jurken. Ze werden vaak gemaakt in meer basic kleuren, zoals beige, crème, navy en zwart. Terwijl jurken in het verleden de onderste en bovenste helften van de organen van vrouwen hadden benadrukt, Chanel creëerde jurken die meer vocht en symmetrisch waren. Haar ontwerpen, met inbegrip van haar 'Garçonne Kijk, "werd in verband met vinnen.

stijlen

Er waren een aantal verschillende stijlen van flapper jurken. Er is een misvatting dat alle flapper jurken waren kort, terwijl het in feite veel van hen waren kalf lengte. Het was pas in de periode 1926-1928, dat ze korter zijn dan knielange waren. De lengte van flapper jurken waren echter korter dan eerdere modellen; het was pas rond 1913 die jurken begon te worden gemaakt met hemlines boven de enkels. Gedoopt, zakdoek en geschulpte hemlines kon de illusie van de jurken korter is dan ze in werkelijkheid waren te creëren. Veel flapper jurken waren ook mouwloos, pronken nog meer van de huid van vrouwen.

effecten

Samen met meer subversieve jurk, vrouwen in deze tijd droeg ook ondergoed en sokken dat hun manwijven cijfers benadrukt en vrouwelijkheid op hetzelfde moment. Veel vrouwen niet dezelfde soort korsetten dragen als hun moeders opteren voor hetzij helemaal geen of elastische gordels hun magen zal afvlakken. Ze droegen ook ondergoed die lichter, sportieve Cami-Bockers of cami-knickers met petticoats was. Veel jonge vrouwen droegen beha's die alleen bedoeld waren ondersteunend, om te zijn, zoals witte katoenen degenen die leek op hemdjes of vier-coupes kanten beha's met een netto-voeringen. Vrouwen ook afgeleid van de lange zwarte sokken gedragen door vrouwen tot het einde van de Eerste Wereldoorlog, te kiezen voor kousen in vlees en pastelkleuren en die verlengd tot en over de knie. Deze kousen werden gemaakt met ofwel zijde of rayon en lange benen benadrukt vrouwen.