Chemicaliën die worden gebruikt om Tan Deer Huiden

Tanning is het proces waarbij dierenhuid, te verslechteren, tot leer, een sterke en veerkrachtige verbinding die ontleding via decennia weerstaan. Herten huid is een zeer gewilde verbergen voor het looien, vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Tannine, chroom (III) sulfaat en aluminiumsulfaat zijn drie soorten chemicaliën die worden gebruikt om te bruinen herten te verbergen

Deer verbergen

Herten huid is in de eerste plaats voor leer maken vanwege zijn zachtheid en duurzaamheid. Beschouwd als een sterk en bestand leer, herten verstoppen leer wordt meestal gebruikt voor laarzen en mocassins. Door zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, kunnen herten huid worden gebruikt om kleine lederwaren en accessoires te produceren.

Tannine

Tannine, wetenschappelijk bekend als looizuur, een chemische stof die in planten. Het is een natuurlijke samentrekkend en bindt aan eiwitten maakt het gemakkelijker om eiwitten van een chemische reactie verwijdert. Looizuur wordt voornamelijk gevonden in de bodem en bomen, bossen, en bessen. Oakwood is rijk aan looizuur en als gevolg daarvan eiken gekapt voor het looien doeleinden. Wanneer tannine wordt gebruikt voor de behandeling van leer, kan een drastische invloed op de totale kleur van het leer eenmaal klaar hebben. Tannine is het plantaardige alternatief voor andere synthetische chemicaliën en is meestal duurder dan de chemische alternatieven.

chroom sulfaat

Chroom sulfaat wordt het meest gebruikt voor het looien van herten huiden. Het gebruik van chroom gebaseerde zouten voor het looien werd voor het eerst uitgevonden in 1858. De beschikbaarheid en goede bereikbaarheid maken het de meest efficiënte alternatief voor het looien van leer, maar het eindresultaat wordt verkregen door het gebruik van chroom sulfaat is minder dan ideaal. Chroom gebaseerde looien echter leidt nog duurzaam en zeer resistent leer.

aluminiumsulfaat

Het gebruik van aluminiumzouten zoals aluminiumsulfaat, in het proces van het looien van leer is gebruikt voor duizenden jaren. Het is het oudste bekende methode looien van leer. Aluminiumsulfaat heeft een ruwe poeder consistentie en is gebroken wit van kleur. Het proces van het gebruik van aluminiumsulfaat om leer te looien heet-aluin tawed leer. Het proces van op aluminium gebaseerde tanning verschilt van andere chemische looiprocédés doordat het aluminiumzout wordt gemengd met andere verbindingen zoals eigeel en meel voor het looiproces begint. Deze stap zorgt ervoor dat de aluminiumsulfaat het eiwit van leer tijdens het looiproces zal neerslaan.