Hoe te sterke magneten maken

De sterkste magneten bekend zijn elektromagneten. Soms zullen ze zelfs aan elkaar kleven aan beide zijden van je hand, en ze zijn zeer geschikt voor wetenschappelijke experimenten. Als u wilt maken van uw eigen wetenschappelijke instrumenten en hebben willen een sterke magneet, kunt u uw eigen elektromagneet maken. Natuurlijk moet je altijd met een gekwalificeerde volwassene bij het gebruik van batterijen en andere energiebronnen.

instructies

1 Verpak uw 4-gauge koperdraad strak om je 10-inch-lange ijzeren spijker. Hoe dichter en dichter de wrap, hoe sterker uw magneet zal zijn.

2 Knip de uiteinden van de draad. Als je nagel is gewikkeld, laat ongeveer 6 inches nog op de uiteinden en snijd ze met een kniptang. Het hoeft niet exact te zijn, aangezien deze doeleinden gaan in de klemmen te voegen.

3 Schroef het einde van de klemmen. Gebruik de platte schroevendraaier.

4 Bevestig de draden aan de klemmen. Steek de uiteinden van je draden, één draad in elke klem. Schroef vervolgens de schroeven om een ​​strakke pasvorm te maken.

5 Bevestig de klemmen om uw batterij. Er kan een eerste vonk zijn, maar dat is oke. Zodra de klemmen hebben op de accu is bevestigd, zal de spoel rond de nagel electromagnetized geworden. Het is krachtig genoeg om vrij grote of zware stukken staal, zoals grote bouten of zelfs bielzen te trekken, in tegenstelling tot de meeste kleinere magneten, die zich beperken tot items zoals paperclips. Je zult moeten experimenteren om precies te zien hoe groot een object dat u aan te trekken en hoe de lengte van de tijd de nagel wordt geklemd om de batterij van invloed op de mate van magnetisatie. U kunt de klemmen in de plaats te verlaten gedurende enkele minuten als je wilt, maar slechts een paar seconden zal de nagel magnetiseren.

Hints

  • Plaats nooit magneten in de buurt van uw computer.