Toepassing van Transducers

Zowel mechanische en elektronische inrichtingen vaak afhankelijk transducers als deel van hun functionele structuur. Deze apparaten zijn er al geruime tijd, en hebben genomen op een aantal verschillende soorten en toepassingen.

Functie

Transducers zijn apparaten die een vorm van energie te nemen en om te zetten in elektriciteit of een ander type energie. Bijvoorbeeld, microfoons, een voorkomende vorm van transducer, om te zetten geluid in elektriciteit.

toepassingen

Toepassingen van transducers lopen sterk uiteen. Sommige worden gebruikt in de geneeskunde, zoals in sonograph machines, terwijl andere worden gebruikt in de muziek techniek en opname. Nog andere transducers worden gebruikt in complexe mechanische systemen en zelfs in veiligheidssystemen, zoals remmen van de trein.

Kenmerken

Het materiaal van een transducer is gemaakt van kan de toepassing rechtstreeks van invloed. Meeste transducers zijn zeer gevoelig voor dingen zoals druk of temperatuur. Sommige zijn gevoelig voor het punt dat ze onstabiel in sommige systemen. Daarom trein remsystemen weer terug op het gebruik stabielere transducers, zoals die van plasmaversterkte polysilicium, een stabiel materiaal.