Hoe te XY Points Grafiek

De cartesiaanse Plane is de standaard cross-vormige grafische vlak onderwezen aan kinderen op school. De verticale lijn wordt de "y-as" en de horizontale lijn de "x-as." Het punt waar zij aan (0, 0) wordt de oorsprong. Reizen vanaf de oorsprong op de y-as geeft positieve getallen en neer negatief. Naar rechts op de x-as van de oorsprong positieve en linker negatief. Een geplot punt zal een x-waarde als eerste vermeld, dan y-waarde hebben.

instructies

1 Label de lijnen van de x- en y-assen op een manier die past bij uw nummers naar een bepaalde (x, y) punt grafiek. Tel het juiste aantal plaatsen naar rechts (positieve waarde) of naar links (negatief getal) naar de "x" waarde te vinden. Heeft een merk nog niet te maken. Tellen vanaf daar de geschikte plekken voor "y" omhoog (positief) of naar beneden (negatief). Teken je punt.

2 Grafiek het punt (-2, 5). Merk op dat, omdat de aantallen klein, toewijzen van de lijnen op de x- en y-as een waarde van "1" iedere volstaat (vergeet de negatieve assen te labelen). Label de x- en y-assen van -10 tot 10 tot een groot raam referentie hebben.

3 Beginnen met de "x" waarde "-2" en vinden dat plek op de x-as, twee plaatsen naar links van de oorsprong. Trace up vanaf dat punt tot zelfs met de positieve "5" op de y-as. Teken je punt met een donkere stip.