Chemicaliën die worden gebruikt uitpakken Gold Van Ore

Chemicaliën die worden gebruikt uitpakken Gold Van Ore


De eerste geregistreerde gebruik van goud was ongeveer 3600 voor Christus in Egypte. Sindsdien is goud gebruikt voor vele dingen, van sieraden tot de beplating van de elektronica om de geleidbaarheid te verbeteren. Tot in de jaren 1900, landen rond de wereld gesteund hun valuta met goud, als burgers het geld dat ze aangehouden voor fysiek goud kon wisselen. Hieraan te voldoen echter goud eerst worden geëxtraheerd uit de natuurlijke bronnen.

Mining Gold

Mijnwerkers vinden goud op verschillende manieren. Erosie door water afzettingen goud uit rotsen in rivieren en beken. Mijnwerkers pan voor minieme hoeveelheden goud uit deze bronnen. De meeste goud wordt rechtstreeks uit stenen. Na de mijnbouw, vrachtwagens leveren het goud beladen rotsen voor verwerking. Een chemisch bad scheidt het goud uit de rotsen voor de collectie.

Het halen van Gold Met behulp van Cyanide en Carbon

Een veel voorkomende chemische stof die gebruikt om goud te halen uit de rotsen is cyanide. Cyanide werkt als een oplosmiddel op goud. Het erts met goud wordt verpulverd in kleine stukjes en vervolgens opgestapeld. Een cyanideoplossing op de stapel gegoten lost het goud. De goudoplossing verzamelt filters van actieve kool voor verwerking.

Het halen van Gold Met behulp van Mercury en salpeterzuur

Mercury samensmelting werd ontwikkeld in 1555. verpulverde gouderts wordt gemengd in een brij van kwik of lopen over kwik beladen platen. Het amalgaam van kwik en goud wordt verzameld en verhit het kwik te verbranden of het kwik wordt opgelost in een oplossing van salpeterzuur.

Environmental Concerns

Cyanide en kwik zijn giftige chemicaliën. Organisaties zoals Fairtrade International en de Alliance for Responsible Mining werk om ervoor te zorgen dat de omstandigheden in goudmijnen niet exploiteren of anderszins schadelijk zijn voor mijnwerkers. De Environmental Literacy Raad ziet toe mines om ervoor te zorgen dat ze voorkomen dat cyanide en andere giftige stoffen uit hun weg in het milieu.