Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development

Als je klaar om te proberen je hand op het maken van een video game voor de PC en maak uw fortuin in de casual games markt, de PopCap Games Framework is een geweldige plek om te beginnen.

Het is een bewezen, volwassen en goed getest framework waarmee je je nieuwe game kunnen baseren. Het krijgen van uw ontwikkelomgeving opgezet is de eerste stap.

instructies

1 Downloaden en uitpakken PopCap's spelontwikkeling kader van http://developer.popcap.com

2 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


Maak een nieuwe lege Win32-project

3 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


Voeg de PopCap Framework project om uw oplossing.

Doe dit door te gaan naar File -> Add ... -> bestaand project ...

Navigeer naar uw PopCap Framework directory en het project te laden onder: bron / sexyappframework / SexyAppBase.vcproj

4 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


Voeg afhankelijkheid bibliotheken: winmm.lib en wsock32.lib

Klik met de rechtermuisknop uw project en selecteer Properties.Change de Configuration op "alle configuraties" Under Linker -> Input -> Extra afhankelijkheden toe te voegen:
winmm.lib wsock32.libDon't het dialoogvenster te sluiten. U zult het gebruiken in de volgende stap. 5 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


Voeg de PopCap's SexyAppFramework source directory om je onder andere pad.

Onder C ++ -> Algemeen -.> Extra include directories toe te voegen het pad naar uw PopCap Framework source directory 6 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


Voeg de DirectX te nemen en lib mappen op uw ontwikkelomgeving. Het kader moet in staat zijn om dit te vinden.

Selecteer Tools -> Options ... Ga naar Projecten en oplossingen -> VC ++ DirectoriesAdd het pad naar uw DirectX omvatten directory in de include bestanden sectionAdd het pad naar uw DirectX lib directory in de 7 Aan de slag met de kaderrichtlijn PopCap Game Development


En nu wat code. Voeg een main.cpp bestand aan uw project. Neem de SexyAppBase.h header en het creƫren van een standaard WinMain functie. Alles moet bouwen. Ben je klaar om te beginnen met het coderen!

Hints

  • Zorg ervoor om te kijken over de demo-projecten van de PopCap heeft opgenomen met het raamwerk. Ze zijn goed commentaar en moet je gaan met de manier waarop het raamwerk wordt gebruikt.
  • Als je linker fouten die LIBCMTD.lib vermelden dan in uw dialoogvenster Project eigenschappen krijgen, ga naar C / C ++ -> Code Generation en verander de Runtime Library Multi-threaded Debug van multi-threaded Debug DLL
  • Zorg ervoor dat uw executable kan bass.dll (inbegrepen van PopCap) te vinden. Zet het in dezelfde map als de executable of in uw Windows-map.