1920 Style JurkenThe Roaring Twenties was de leeftijd van afgeknipt haar, flapper jurken en drooglegging. Het was ook een tijd een bladwijzer tussen de Eerste Wereldoorlog en de Grote Depressie. Tijdens dit tijdperk, partijen hadden een Gatsby-stijl extravagant flair. Als het ging om kleden voor feesten, was er een universele slanke look die een jongensachtige figuur die al de woede was gepronkt. Terwijl de snit van jurken was vergelijkbaar, de toga's zelf verschilden als het ging om stoffen en patronen.

Flapper Dress

De Flapper meisje is synoniem voor de jaren 1920. Een typische flapper jurk bereikte de kuiten en werd meestal gemaakt van chiffon en zijde, twee materialen die tijdens de naoorlogse periode direct beschikbaar waren. Een chique party meisje zou kwasten en kralen bungelend op de jurk te hebben. Voor degenen die niet gehinderd door budgetten, zouden de jurken ook worden versierd met veren en bont. Niet in tegenstelling tot dag jurken, het nachtleven flapper jurk had een lage taille om te pronken met slank figuur van een meisje. Populaire accessoires inbegrepen visnet of nylon kousen, taille-lengte parelkettingen, boa's en elleboog-length satijnen handschoenen.

Egyptomanie

Volgens het boek "Best Dressed: Mode van de geboorte van Couture aan Today", gepubliceerd door het Philadelphia Museum of Art, zodra het graf koning Toetanchamon werd ontdekt in 1922, "Tutmania" werd een rage. Alle dingen Egyptenaar in de mode waren, die met name het geval in de mode was. Party jurken gemaakt door ontwerpers als Gustave Beer waren gestikt met hiƫrogliefen vormen. Populaire kleuren opgenomen aanrakingen van turkoois en zeegroen dat de aqua kleur van mestkevers nagebootst. Kralen was ook vaak voor, vooral in patronen zoals Blazing zonnen en cartouche vierkanten en rechthoeken.

gedrapeerde jurk

Net als bij de moderne dag, beroemdheden hielp inspireren 1920 fashion. New York City Vlindertje Mabel Brady Garvan was zo'n beroemdheid die heeft geholpen populariseren een doorschijnende look voor 's avonds uit in de stad. In 1921 ging ze naar beneden voor een familieportret dragen van een Griekse stijl jurk die een lijfje van goud lame, gelaagd met banden van katoen-candy roze, geel en licht blauwe stof hadden. Er was een korte, transparante onderrok met een pure, champagne kleurige lange rok draperen over. De jurk was vooral geliefd om zijn georgette stof die was bedoeld om te worden gegooid over een schouder en gedrapeerd over de arm.

pastel Gowns

Zusters Elizabeth en Ann Stetson waren de kleindochters van de stichter van de Stetson hoed bedrijf. Toen Ann had haar coming-out party in 1927, was het een populair soiree. De zusters droeg lichtblauwe en roze gekleurde jurken. Volgens het Philadelphia Museum of Art tentoonstelling in 1998 genaamd "Best Dressed: 250 Years of Style", de zusters leidde tot een pastel trend met gelaagde rokken. Hun jurken had rokken met bloemblaadje-achtige lagen van tule die naar buiten werden opgeschud met dank aan uitgebeend onderrokken. De lijfjes hadden wrap-around, overlappende weefsel in een V-hals. In overeenstemming met de ontwikkeling van het tijdperk, de tailles laag waren en de toppen waren mouwloze een mager uiterlijk pronken.