Hoe te verscherpen Ceramic keukenmessenKeramische messen zijn populair bij veel thuiskoks en professionele koks vanwege hun vlijmscherpe messen, licht van gewicht en weerstand tegen geuren en roest. De duurzame keramische gebruikt in deze messen heeft ook goed bestand tegen dagelijks gebruik en hoeft niet zo vaak geslepen roestvrij staal. Een hoogwaardige keramische mes waarschijnlijk niet te worden geslepen jarenlang of tot chips ontwikkelen in het blad.

instructies

1 Leg een strook natuurlijk schuurpapier op de top van de muismat. Dit zal u toelaten om de hoek van het blad beter te controleren en handhaven van stabiele, directe druk tussen het schuurpapier en het blad.

2 Houd het mes door het handvat en druk op het mes stevig tegen het schuurpapier zonder te hard te drukken.

3 Verhoog de achterkant van het blad iets omhoog en terug over de schuurpapier in de richting van je lichaam en weg te trekken het mes van de rand van het schuurpapier.

4 Herhaal de beweging 20 maal op dezelfde wijze voorzichtig in het schuurpapier snijden, totdat alle chips lijken te gaan.

5 Leg een strook van fijnere korrel schuurpapier op de muismat en herhaal het proces.

6 Hoe te verscherpen Ceramic keukenmessen

Test het mes op gewone voedingsmiddelen.

Test de scherpte van het mes op voedsel dat je normaal met je keramische mes. Herhaal slijpen indien nodig.

Hints

  • Neem keramische messen een mes winkel of terug te keren naar de fabrikant voor professionele slijpen, als je niet het gevoel dat je kunt een scherpe snijkant te bereiken. Keramische mes fabrikanten zullen soms scherper deze messen voor gratis of tegen een kleine vergoeding. Een professioneel geslepen keramische mes zal scherp blijven voor meerdere jaren.
  • Kies schuurpapier met een grotere korrel tot 600 grit om glad te strijken kleine chips en een fijnere korrel, tot 2000, voor het slijpen.
  • Duw niet een keramische mes over schuurpapier blade-first. Deze beweging kan ertoe leiden dat het mes te vangen op het schuurpapier, die kunnen beschadigen of dof het mes.
  • Probeer niet om een ​​verscherping wiel te bedienen, tenzij u bent goed thuis in het gebruik ervan. Letsel kan het gevolg zijn van messen die zijn gebroken of gedropt op het ronddraaiende slijpwiel.