Hoe werkt een zakhorloge werken?

Hoe werkt een zakhorloge werken?

Overzicht van Pocket Watches

Zakhorloges werden uitgevonden in de 16de eeuw, en ze bleven populair tot de Eerste Wereldoorlog I. Hoewel zakhorloges zijn grotendeels vervangen door horloges in de moderne samenleving, een aantal horloge fabrikanten blijven tot zakhorloges te produceren. Er zijn twee hoofdtypen van zakhorloges: open gezicht en jager-case. Open-face horloges de hoofdwikkeling knop boven de wijzerplaat en de seconden sub-dial onderaan de wijzerplaat. Hunter-case horloges hebben een veer scharnierende metalen deksel, dat wordt gebruikt om de wijzerplaat te beschermen tegen vuil en beschadigingen. De meeste moderne jager-case horloges hebben de scharnierend deksel aan de onderkant van de wijzerplaat, en de kronkelende knop en seconden sub-dial op dezelfde plaatsen als een open-face horloge.

Mechanica van een zakhorloge

Pocket horloges hebben vijf belangrijke mechanische componenten: een drijfveer, een tandwiel trein, een handwiel, echappement mechanisme en een wijzerplaat. De drijfveer wordt gecomprimeerd wanneer een zakhorloge gewikkeld en deze mechanische energie wordt gebruikt om het horloge stroom. De drijfveer is om een ​​cilindrisch vat met tanden bevestigd.
vertanding De loop's zet de versnelling trein, die bestaat uit vier afzonderlijke wielen aan elkaar bevestigd met extra vertanding. De houder is direct aan het centrumwiel, die vervolgens wordt bevestigd aan de drukpuntmechanisme.
Het echappement mechanisme is een slinger die heen en weer met elke rotatie van het centrum wiel rotsen. Een uiteinde van het echappement mechanisme om een ​​opstaande pin op het handwiel bevestigd. De beweging van het echappement mechanisme zorgt ervoor dat de balans wiel om door te gaan met regelmatige tussenpozen, waardoor het horloge om de tijd te houden. Gehecht aan het handwiel is een kanon rondsel die hecht aan de minuut wiel. Het kanon rondsel drijft ook een kleine 12-1 tandwielvertraging mechanisme dat het uur wiel eenmaal roteert voor elke 12 rotaties van de minutenwijzer. Zowel de uren en minuten wielen bevatten schachten gaan door de wijzerplaat en verbonden aan de wijzers.

Pocket Watch Juwelen

Vaak kun je bepalen de kwaliteit van een zakhorloge door het tellen van het aantal juwelen die het bevat. Juwelen worden in de gebieden van een zakhorloge dat het hoogste bedrag van mechanische beweging hebben om slijtage te minimaliseren. Zeven wordt algemeen beschouwd als de laagste acceptabele juweel telling voor een kwaliteit zakhorloge, met de meeste moderne horloges met 17 tot 21 juwelen. Een kwaliteit zakhorloge moet de parel telling gegraveerd op de cover of de achterkant van het horloge te hebben.