Hoe te berekenen Frequency

Hoe te berekenen Frequency


Geluid en licht zijn twee voorbeelden van overdracht van energie door middel van periodieke pulsaties, of golven. De frequentie van de pulsen, die het aantal golven die voorkomt per tijdseenheid - meestal per seconde - bepaalt de kenmerken van de uitgezonden energie. Bijvoorbeeld, hoogfrequente geluidsgolven zijn hoge toon, en hoog-frequente lichtgolven zijn energiek in het ultraviolette deel van het spectrum. Het is onpraktisch om het aantal geluids- of lichtgolven passeren van een punt elke seconde telt, maar u kunt berekenen frequentie als je weet dat twee andere parameters: de lengte van de golven en de snelheid van de transmissie.

instructies

1 Bepaal de golflengte van de uitgezonden energie. Voor zichtbaar licht, de kleur van het licht bepaalt de golflengte. Als je gewoon bent het meten van golven reizen op het oppervlak van een lichaam van water, de golflengte te bepalen door het meten van de afstand tussen aangrenzende toppen of aangrenzende dalen.

2 Meet of kijken op de snelheid van de golf. Als het observeren van een watergolf, kunt u gewoon de tijd hoe lang een trog duurt om van de ene vooraf bepaalde punt naar het andere. Licht en geluid reizen te snel te meten, echter, dus je moet kijken hun snelheden, waarbij u rekening te houden met het medium waarmee ze reizen - die meestal lucht.

3 Omzetten van de waarden voor de afstand en de snelheid om de compatibele apparaten. Bijvoorbeeld, als je de golflengte van een watergolf in inches en de snelheid in voet per seconde gemeten, zetten de golflengte aan de voeten of de snelheid om inches per seconde.

4 Verdeel de golflengte in de snelheid om de frequentie te berekenen, uitgedrukt als het aantal cycli per seconde of Hertz - ". Hz" geschreven Bijvoorbeeld een watergolf met een golflengte van 1 voet bij een snelheid van 4 inches per seconde heeft een frequentie van 1/3 voet / seconde gedeeld door 1 voet = 0,33 Hz. Evenzo blauw licht met een golflengte van 476 nanometer (miljardste van een meter) reizen door lucht met een snelheid van 299.792.458 meter per seconde heeft een frequentie van:
299.792.458 m / s / 0,000000475 m = 631000000000000 Hz, of 631 terahertz (THz).

Hints

  • Geluidsgolven reizen langzamer in het water dan ze doen via de lucht, zodat de frequentie afneemt. Het resultaat is dat klanken een lagere toonhoogte in het water dan in de lucht.
  • De frequentie van een doorgevend is de inverse van de periode die de duur van één cyclus. Bij watergolven, een cyclus is de tijd die een volledige golf op een bepaald punt passeren. De periode van water golven met een frequentie van 0,33 Hz is 1 / 0,33 = 3,03 sec.