Flapper Jurken van de jaren 1940

Flapper Jurken van de jaren 1940


Flapper jurken waren niet meer in de mode in de jaren 1940. Zij waren de stijl van de jaren 1920, een decennium van welvaart en nieuwe sociale vrijheden voor vrouwen. Door de jaren 1940, had de maatschappij volledig veranderd: de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog legde een nieuwe esthetiek geboren uit patriottisme, schaarste en de functie boven vorm. 1920 mannen en 1940 vrouwen hadden andere prioriteiten, en hun kleren waren dan ook anders.

Flapper Jurken

De Stijl van de Vin was een opstand tegen de korsetten en onderrokken van het Victoriaanse tijdperk. De Victoriaanse vrouw werd strak gebonden in een zandloper vorm, het vrouwelijke ideaal van de tijd, en de look uitgevoerd connotaties van onderdrukking en beperking. De jaren 1920 waren een tijdperk van wilde afschaffen, en de vaan mode weerspiegelt dit. Flapper jurken waren mouwloos, met franjes die zwaaide met elke beweging van de drager, en hemlines klom gedurende de decennia. De stijl verving de zandloper ideale met een verticale, buisvormige silhouet.

Stijl van de Vin

Een flapper werd gedefinieerd door meer dan alleen maar haar jurk. Om in stijl, ze had behoefte aan een platte borst, zichtbare make-up en kort haar gekamd in de buurt van haar hoofd. De flap mode is ontworpen voor het dansen tot jazz muziek, dus vinnen hun armen en benen weergegeven, gooi de donkere panty's van het Victoriaanse tijdperk voor nauwelijks zichtbaar kniekousen. Om de look compleet, een vin had behoefte aan een cloche hoed, 2-inch hakken en een lange sigaret houder.

1940-1945

Terwijl de jaren 1920 was een tijd van welvaart, werden de jaren 1940 gekenmerkt door schaarste en rantsoenering. Tussen de aanhoudende gevolgen van de Grote Depressie in de jaren '30 en de impact van de Tweede Wereldoorlog, de mode in de jaren 1940 werd geregeerd door praktische. In de eerste helft van het decennium, naar overmaat werd beschouwd unpatriotic, en vrouwen begon te dragen scheidt om kleding te gebruiken in meer dan een outfit. Vrouwen werden ook het invoeren van de werkplek, zodat het dragen van broeken werd aanvaardbaar omwille van hun bruikbaarheid. The War Production Department beperkt de hoeveelheid van de stof mensen in hun kleding konden gebruiken, dus een op maat gesneden silhouet, die minder yardage nodig is, werd populair.

1946-1949

Na de oorlog, mode zag een terugslag van vrouwelijkheid. Nu dat de beperkingen op stof yardage was opgeheven, vrouwen begon te dragen jurken met vollere, langere rokken. Smalle tailles en romantische silhouetten waren populair, met nadruk op de vrouwelijke vorm. Vrouwen opnieuw begon het dragen van hoge hakken, die in de steek gelaten had tijdens de oorlog in het voordeel van de meer praktische flats. Vrouwen hun haar gekruld, met name op de top om het volume te geven, en droeg het op hun schouders.