Hoe om te praten met een adoptiekind Over haar geboorte Family

Hoe om te praten met een adoptiekind Over haar geboorte Family


Hoewel het waarschijnlijk is gemakkelijk om te praten over de vreugdevolle herinneringen aan de dag dat u voor het eerst ontmoette uw kind na de maanden - of jaren - van wachten, praten over de geboorte van families uw geadopteerde kind kan een meer moeilijke taak lijken. Misschien heb je niet veel informatie te geven of misschien wel de geschiedenis van uw kind is moeilijk over te brengen. Jayne Schooler, adoptie advocaat en auteur, stelt dat ouders moeten beginnen te praten over de geboorte families vroeg en vaak. Door het begin van de discussie vroeg, bent u het instellen van het podium voor een gezonde relatie met uw kind en helpt hem om bevoegd te zijn om u te komen met vragen voelen.

instructies

1 Aandeel wat je weet over de geboorte van uw kind ouders met hem. Holly van Gulden en Lisa Bartels-Rabb, auteurs van 'echte ouders, Real Kinderen: Parenting het geadopteerde kind, "staat dat zelfs de eenvoudigste informatie over de biologische ouders zijn nuttig voor geadopteerde kinderen, die zich afvragen wat hun biologische moeder leek of deed voor de kost. Als er geen informatie beschikbaar is over de geboorte van uw kind de ouders, hem helpen te verwoorden zijn gedachten met woorden zoals "Ik vraag me af of je je mooie krullen geërfd van je biologische moeder."

2 Herhaal de discussie in verschillende leeftijden en stadia van het leven van uw kind. Ze kan vergeten wat ze heeft verteld, en kunnen meer complexe en gedetailleerde vragen door de jaren heen hebben. Probeer de soorten vragen die u kunt tegenkomen, zodat u bereid om vragen van uw kind open en eerlijk te behandelen zijn anticiperen. Geleidelijk aan informatie te delen zoals u dit nodig achten ouder worden, totdat uw kind heeft de volledige kennis van zijn geschiedenis.

3 Lees boeken over de geboorte van gezinnen en adoptie met uw kind. Volgens Adoption Resources van Wisconsin, boeken zijn een niet-bedreigende manier om de dialoog over geboortebeperking families te openen, omdat ze zich richten op iemand anders. Voor boeken die birthparents bespreken, de non-profit Het creëren van een Gezin raadt "The Rainbow Egg" door Linda Hendricks, "The Best for You" van Kelsey Stewart en "Waar zijn My Birth Ouders: Een gids voor Teenage Adoptees" door K. Gravelle en S. Fischer.

4 Inleven met uw kind. Normaliseren haar ervaring en haar helpen verwerken van haar gevoelens over haar geboorte familie. Kathleen Whitten, een ontwikkelingspsycholoog en auteur van "Labor of the Heart: Een gids voor ouders om de besluiten en Emoties in Adoptie," zegt dat het belangrijk om niet te proberen om je kind te praten van het voelen van de manier waarop ze dat doet over haar geboorte familie. Als ze is triest dat er niet meer informatie over haar familie, uit te leggen dat je verdrietig bent, ook. Ondersteuning van haar gevoelens over elke dubbelzinnigheid achter haar goedkeuring zonder maken van verhalen of het creëren van informatie die u niet hebt.

5 Volg voorsprong van uw kind. Hij kan tijd nodig om informatie te verwerken en zich terugtrekken uit praten over zijn geboorte familie voor een tijdje. Laat het onderwerp op een natuurlijke manier te komen, maar het niet volledig te vermijden. Verzeker je kind dat het altijd OK om te praten over het missen en liefdevol zijn geboorte familie en respect voor zijn reactie wanneer het onderwerp zich voordoet.