Wie ontdekte Gender Selection?

Het proces van gender selectie, gebruikt voor ouders die willen het geslacht van hun kind te waarborgen, is een zeer strijdig onderwerp sinds zijn ontdekking als een mogelijkheid door Dr Landrum Shettles in de jaren 1960. Het was in 1967 toen twee wetenschappers door de namen van Robert Edwards en David Gardner uitvinder van de veel meer omstreden pre-implantatie genetische diagnostiek.

De Shettles Method

Dr. Landrum Shettles bedacht een methode van het kiezen van het geslacht van een kind zonder kosten of medische behandelingen nodig. Nu bekend als de "Shettles Method," het is een proces dat de timing van de geslachtsgemeenschap wordt rekening gehouden met --- het hebben van seksuele relaties maandelijkse wanneer de eisprong plaatsvindt. Shettles aanbevolen dat paren dagelijks hebben geslachtsgemeenschap op de dag van de vrouw eindigt pas twee tot vier dagen voor de eisprong als ze hopen om een ​​meisje te hebben. Om een ​​jongen, volgens de methode Shettles, geslachtsgemeenschap 2-3 dagen na de eisprong. Tevens wordt aanbevolen om diepere penetratie voor een jongen, en meer ondiepe penetratie voor een meisje.

PGD

Pre-implantatie genetische diagnose of PGD, is een meer hands-on medische benadering van gender selectie. Artsen Robert Edwards en David Gardner succes gesekst konijn blastocysten in 1967, de basis te leggen voor de menselijke PGD in de jaren 1980. Nu potentiële ouders hun embryo --- verkregen via in vitro fertilisatie --- getest op genetische aandoeningen, extra genetisch materiaal, genetische varianten en natuurlijk geslachtschromosomen. Een cel wordt genomen uit het embryo wanneer dit een groep van acht cellen en het DNA wordt verwijderd voor analyse. Als het embryo de gewenste kwaliteiten van de ouders op zoek zijn naar wordt geïmplanteerd in de baarmoeder van de moeder.

effectiviteit

Het tarief van de effectiviteit van de Shettles Methode is ongeveer 75 procent, hoewel er meldingen van overal tot 98 procent kans op succes hebben. Voor PGD en waarbij getest voor geslachtschromosomen de werkwijze bijna altijd 100 procent effectief. Er zijn meerdere rekeningen echter dat PGD effectiever voor paren hopen op een vrouw (90 procent), en minder voor een jongen (70 procent).

Pros

Terwijl de profs van de Shettles methode omvatten de mogelijkheid van invloed zijn op het geslacht van je kind, PGD heeft een grotere winsten. Sommige families met erfelijke ziekten in hun geschiedenis kiezen vaak geslacht selectie om de kans op overdracht van de ziekte verminderen. Dit is alleen mogelijk als de ziekte (s) zijn "sekse gebonden" of specifiek op de X of Y-chromosoom uitgevoerd. Indien een genetische ziekte op het X-chromosoom heeft dochter (XX) de kans door te geven, terwijl een zoon (XY) zou verhogen zou de kans verminderen.

Cons

Er zijn weinig tot geen negatieve aspecten van de Shettles Method gezien is het een in-the-home, natuurlijke techniek die niet interfereert met het voortplantingsproces. PGD ​​echter elk implantaat embryo kosten zoveel $ 20.000, die problematisch voor veel gezinnen. De laatste methode is ook controversieel op een ethisch niveau; tegenstanders van gender selectie geloven dat het interfereert met de koers van de natuur.