Hoe wordt Vital Records voor Genealogie Zoek

Zoeken vitale records is een belangrijk onderdeel van het opstellen van een genealogie. De records die u moet beoordelen bevatten certificaten die het huwelijk te documenteren, geboorten, overlijdens, dopen, gerechtelijke procedures, echtscheidingen en land transferrals. Volg deze stappen om de vitale records die u nodig hebt.

instructies

1 Begint de zoektocht door het vinden van waar een persoon nodig heeft om te schrijven naar een kopie van deze records te verkrijgen. Dit kan worden gevonden in referentie delen van lokale bibliotheken. Dit kan ook worden gevonden door simpelweg te zoeken algemene genealogische websites. Soms is de informatie kan ook online worden gevonden voor gratis, maar het is meestal pre-twintigste eeuw en niet altijd betrouwbaar.

2 Bepaal de verkrijgingskosten de kopie. Deze informatie kan worden vermeld op het gedeelte website of verwijzing gevonden met het adres. Dit kan ook worden ontdekt door simpelweg te bellen naar de regering kantoor dat de gewenste documenten bewaart. De kosten zijn meestal minimaal.

3 Schrijf een verzoek brief. Houd het zeer eenvoudig, gemakkelijk te lezen en to the point. Geef aan welke opname gewenst is, of het nu de geboorte, dood of huwelijk. Omvatten zo veel mogelijk informatie over de persoon die betrokken zijn bij het evenement mogelijk te maken. Ook de betaling voor de kopie. Het kan ook nuttig zijn om zichzelf te kort te identificeren, en leg uit waarom dit record wordt gezocht.

4 Zorg voor een aan uzelf geadresseerde gefrankeerde envelop. Als het bureau dit niet ontvangen, is het een veilige gok dat ze geen tijd of geld uitgeven om u te helpen.

5 Wees geduldig. Het proces kan een tijdje duren door middel van e-mail. Het kan ook verscheidene pogingen nemen. Sneller resultaten worden waarschijnlijk bereikt door te gaan naar het kantoor in persoon, als dit een optie.

Hints

  • Maak geen veronderstellingen of de spaties over uw bevindingen te vullen. Records kunnen fouten of zijn helemaal verloren.