Gekristalliseerd Feiten Ginger

Gekristalliseerde gember wordt soms gekonfijte gember of glace gember. Het smaakt zoet en kruidig ​​en is gemaakt van gemberwortel die is gestoofd in suikerwater en vervolgens gooide in kristalsuiker en gedroogd.

Geschiedenis

Oorspronkelijk gekweekt in China en andere delen van Azië, werd gember vooral gebruikt in Azië in hartige hoofdgerechten en ook als medicijn. Gember bereikte Europa, bewaard in suiker en gekonfijte gember werd al snel een favoriete traktatie voor de Europeanen, samen met andere zoetigheden zoals peperkoek en kletskoppen.

Functie

Gekristalliseerde gember wordt vaak gebruikt in desserts. Het kan worden gesneden en toegevoegd aan appel of peer chips, gingersnap koekjes of cake batters. Het kan zelfs gebruikt worden om een ​​gemakkelijke gemberthee maken door het trekken twee grote stukken van gekonfijte gember in kokend water voor een paar minuten.

Gezondheidsvoordelen

Gekristalliseerde gember is een populair middel tegen misselijkheid. Het is veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en kan worden gebruikt verlichten ochtendmisselijkheid. Het heeft ook anti-inflammatoire effecten en kan uw immuunsysteem te stimuleren.

opslagruimte

Store gekristalliseerde gember in een koele, droge plaats in een luchtdichte verpakking. Gebruik het binnen drie maanden na aankoop.

overwegingen

U kunt gekonfijte gember in de Aziatische levensmiddelen sectie of de bulkbakken bij uw supermarkt te vinden. Bij het winkelen voor gekonfijte gember, vermijd stukken die harde of aan elkaar geplakt zijn. Stukken die ontbreken de suiker coating zijn ook tekenen dat ze oud of van slechte kwaliteit.