Hoe de Japanse Sake Serve

Hoe de Japanse Sake Serve


Sake is een Japanse alcoholische drank die wordt gemaakt van gefermenteerde rijst, en heeft al minstens 2000 jaar. Het wordt gebruikt voor vele formele en religieuze doeleinden in Japan, waaronder bruiloften. Sake wordt ook geserveerd onder meer casual en sociale instellingen in Japan en over de hele wereld en er zijn meer dan 10.000 verschillende soorten. Bij het serveren aan de gasten, wil je de juiste etiquette die betrokken zijn bij de volledige ervaring van het drinken van sake waarderen leren.

instructies

1 Gebruik een keramische of houten serveren sets bij het serveren sake als voorgerecht voor de maaltijd. Presenteren sets gewoonlijk bestaat uit een kleine werper en een aantal kleine kopjes die lijken op kleine schalen te kijken. Sake kan ook worden geserveerd in belangenkoppen gemaakt van keramiek, steen, glas of porselein. Andere opties bij het serveren sake omvatten een Masu die een soort houten doos; een high-ball glas, een glas wijn of een sake voorproefje glas.

2 Serveer sake op de traditionele manier met inachtneming van het warm of heet in keramische serveren sets. Sake dat alcohol toegevoegd zullen profiteren van gedestilleerd worden warm geserveerd. Opwarming wille verhoogt het effect van de alcohol, de smaak en de droogte. Serveer warm sake als aanvulling op gewone voedingsmiddelen, zoals sushi en met warme pot gerechten gemaakt met olie. Om het belang te warmen, zet de sake fles of Tokkuri in heet water dat bijna aan de kook is gekomen. Kijk in de Tokkuri voor bubbels die zich verzamelen aan de zijkanten, maar niet stijgen. Dit gebeurt wanneer de sake warm. Warme sake moet rond de 104 graden. Wanneer de bellen beginnen te stijgen, omwille heet.

3 Serveer gekoeld of op kamertemperatuur gedurende de zomermaanden. Gebruik een hogere kwaliteit sake als je van plan bent om het te koud serveren. Het kan worden gekoeld in de koelkast of geserveerd met ijs. Gekoelde en kamertemperatuur sake wordt vaak geserveerd met een houten sake set. Serveer gekoelde sake met voedsel zoals zoete en zure of voedingsmiddelen die een scherpe of stimulerende smaak.

4 Houd de werper met beide handen vast als gieten sake voor de gasten in formele situaties. In minder formele situaties, houdt u de sake werper met een hand met de rug van de hand naar boven en je handpalm naar beneden. De gast of de ontvanger omwille moeten hun kop houden met één hand, terwijl met de andere hand aan de bodem van de beker te ondersteunen.

Hints

  • Volgens de traditionele sake etiquette, moet je niet giet je eigen bestwil.
  • Kan elke persoon aan de tafel om een ​​of meer van de andere mensen te dienen.