Hoe om samen met uw echtgenoot na een echtscheiding

Het onderhouden van een goede relatie met uw echtgenoot na de echtscheiding kan moeilijk, maar niet onmogelijk. Echter, met de juiste perspectief en met een positieve inbreng aan beide zijden, kan een beschaafde, zelfs vriendelijk, relatie gebeuren.

instructies

1 Verklaar de grenzen. Stel de parameters. Van tevoren beslist welke dingen wel en niet besproken. Afhankelijk van de omstandigheden van de echtscheiding, zal het best zijn om weg te blijven van onderwerpen die van conflict totdat er genoeg tijd is verstreken en beide partijen zijn in staat om ze rustig te bespreken.

2 Agree to disagree. Bij het bespreken van vragen die voor discussie vatbaar zijn, zoals "Wie krijgt wat van het huis? ' of 'Hoe kunnen we het best verhogen van de kinderen?', erkent vanaf het begin dat er onvermijdelijk verschil van mening zal zijn. Dan het erover eens dat wanneer dit gebeurt, zal er ofwel een afkoelingsperiode of een redelijke, kalm discussie. Als er een dergelijk plan in de plaats, zal ex-echtgenoten beter voorbereid zijn wanneer conflicten ontstaan.

3 Blijven communiceren. Dichtslaande deuren, kan de koude schouder en de stille behandeling hebben bijgedragen aan de ontwrichting van het huwelijk. Het is zinvol om op te lossen dat deze methoden geen onderdeel van de post-huwelijk relatie zal zijn. Dit is zeer belangrijk, vooral als er kinderen betrokken zijn die zullen kijken en zullen relationele stijlen van hun ouders na te bootsen. Houd de communicatielijnen open, ook al is het lastig.

4 Maak eerlijkheid een prioriteit. Als ontrouw of een ander verraad de scheiding veroorzaakt, kan dit heel moeilijk zijn. Maar vertrouwen is nu net zo belangrijk als er een echte relatie. Dit kan een tijd van brug-gebouw zijn als beide partijen daarmee instemmen niet fouten uit het verleden te openen. De benadeelde persoon moet de ex de kans om te laten zien dat ze weer kan worden vertrouwd te geven. Immers, het huwelijk ontbonden, en dit artikel gaat uit van een verzoening niet gewenst is. Daarom zal eerlijk praten en actie niet veranderen wat er gebeurd is in het verleden, maar kan laten zien hoe iemands karakter is verbeterd. Dit zal ook gaan een lange weg naar de wederopbouw van respect voor elkaar.

5 Doorgaan, indien nodig. Als beide zijden bevinden dicht bij elkaar of als frequente communicatie is nodig omdat kinderen, dan proberen om de relatie vriendelijke houden. Maakt niet uit hoe omstreden het huwelijk of echtscheiding, moeten volwassenen om het "vergeven en vergeten" benadering van de praktijk - behalve in het geval van misbruik, die moet onmiddellijk worden gemeld aan de bevoegde instanties.