Waarom heeft een CO2-cartridge koud?

CO2-patronen worden gebruikt in een verscheidenheid aan activiteiten, maar een van de meer populaire toepassingen in de sport van een paint ball, waar het wordt gebruikt om luchtdruk te leveren pistool brand. Veel spelers merken dat na een hoop van het schieten van de CO2-fles is koud, en ze vragen zich af waarom dat zo is.

De mix

Een CO2-cartridge heeft een mix van zowel vloeibare en gasvormige CO2 staten. Wanneer het patroon wordt gebruikt, wat gas ontsnapt en sommige van de vloeistof verdampt om de druk in de fles te handhaven.

De beweging van moleculen

Elk molecuul in het vloeibare CO2 beweegt --- sommige sneller dan andere en sommige langzamer. De gemiddelde bewegingssnelheid is gerelateerd aan de temperatuur van de vloeistof en hoe sneller de gemiddelde snelheid waarmee het warmer, en vice versa.

Verdamping

Wanneer het vloeibare CO2 wordt gedwongen te verdampen om druk te handhaven, het sneller bewegende vloeistof moleculen eerste gasvormige worden. Dit koelt de tank op twee manieren: ten eerste, koelt de vloeistof door middel van de snelst bewegende moleculen, en anderzijds de daad van het scheiden van de vloeistof vertraagt ​​de ontsnappende snel moleculen.