Soorten Zwaard Blades

Soorten Zwaard Blades


Zwaarden zijn gebruikt als wapens sinds ongeveer 1500 voor Christus. Zwaard productie bloeide in de Middeleeuwen en de Renaissance tijdperken. Hoewel ze nu verouderd als oorlogswapen, blijven ze objecten van intriges en zijn heel populair bij verzamelaars. Modern hekwerk heeft ook een grote rol in de wederopstanding van belang in zwaarden gespeeld, en het hekwerk wapens die momenteel worden gebruikt zijn gebaseerd op de modellen die gebruikt worden voor eeuwen. Hoewel sommige zwaarden staan ​​bekend om hun hilts of handgrepen, een blad maakt een zwaard uniek.

longswords

De naam "longsword" is afgeleid van lange steel en het blad van het wapen. (Zie referentie 1). Longswords met messen uitbreiding van 40-48 inch werden gebruikt door middeleeuwse ridders. Met twee scherpe randen, de longsword ingeschakeld ridders om prachtige en dodelijke klappen te leveren in de strijd.

broadswords

De slagzwaard is ontstaan ​​in de 6e eeuw, waardoor het een van de oudste middeleeuwse wapens. (Zie referentie 2) Het blad meet 30 tot 45 inch met een breedte van 2-3 inch versmalde rand. Net als de longsword, kon de slagzwaard dodelijke klappen te leveren. De baskethilt broadsword, beroemd om zijn ingewikkelde gevest, werd gebruikt door de Schotse krijgers in de 16e tot 18e eeuw, en werd bijna vijf voet lang. (Zie referentie 2)

grijpers

Het rapier is bekend om zijn smalle blad en superieure piercing vermogen. Het rapier was oorspronkelijk bedoeld voor het duwen en snijden en zijn vaak elegant handvat bieden bescherming tegen scherpe, doordringende lemmet van een tegenstander. (Zie referentie 3)

Sabres

De sabel is afgeleid van de Oosterse kromzwaard, en werd geïntroduceerd in de 18de eeuw. (Zie Reference 4) De sabel lange lemmet is licht gebogen aan de rand, en werd al snel aangepast voor gebruik in militaire operaties. In de huidige tijden, is de sabel uitgegroeid tot een populaire mes in het schermen.

Samurai zwaarden

Samurai zwaarden zijn nog meer legendarisch door de filmindustrie. Regisseur Quentin Tarantino's "Kill Bill" is een perfect voorbeeld van de populaire cultuur. Japanse samoerai zwaarden werden sterk beïnvloed door de Chinese messen bekend als 'jian', die waren gemaakt van ijzer en had een recht mes met twee kanten. Gebogen zwaarden zoals de katana waren over het algemeen voor de 10e eeuw. (Zie Referentie 5)