Afkortingen Toegestaan ​​in Scrabble

Scrabble is een populaire woordspel voor 2-4 spelers. Zal beginnen een rek van zeven tegels, die elk een letter of een blanco voor gebruik als wild draagt. U gebruikt de letters om woorden op het Scrabble bord, met verschillende letters zijn de moeite waard verschillende punten. Echter, regels bestaan ​​om te regeren welke woorden wel en niet kan worden gebruikt. Deze regels verbieden het gebruik van de meeste afkortingen.

Algemene regel betreffende afkortingen

In Scrabble, is het niet toegestaan ​​om afkortingen te gebruiken. "ASAP", "OMG" en "etc." gelden niet als woorden op het Scrabble bord, hoewel ze vaak worden gebruikt in de hedendaagse taal. Als je denkt dat je tegenstander een afkorting heeft gespeeld, daag het woord en verwijzen naar uw woordenboek. In Scrabble, een woord telt alleen als het wordt opgenomen in een "standaard Engels woordenboek." Als de uitdaging wordt aanvaard, moet je tegenstander de gewraakte stenen van het bord te verwijderen en verliest zijn beurt. Echter, als het woord is legitiem, de uitdager moet zijn volgende beurt verbeurd.

Andere soorten verboden woorden

Afkortingen zijn niet de enige soort woorden Scrabble spelers zijn niet toegestaan ​​om te gebruiken. De regels ook aangeven dat voor- en achtervoegsels niet zijn toegestaan. Vreemde woorden ook verworpen, tenzij het woord in een standaard Engels woordenboek. Een voorbeeld hiervan is "bidet," een Frans woord die in het Engels gebruik heeft geabsorbeerd en is de moeite waard ten minste acht punten in Scrabble zijn.

Uitzonderingen op de regel

Op dezelfde manier die bepaalde vreemde woorden zijn geassimileerd in het Engels, dus hebben een aantal afkortingen. Bijvoorbeeld, "AWOL", een afkorting van 'afwezig zonder verlof, "is in Scrabble aanvaardbaar. Op dezelfde manier, "duiken" is eigenlijk een afkorting van "self-contained onderwater ademhalingsapparatuur," maar het is toegevoegd aan het woordenboek als een woord in zijn eigen recht en is een acceptabele Scrabble woord. In de VS, is de officiële Scrabble woordenlijst gebruikt voor toernooien die bekend staat als het toernooi Word List of TWL. Deze lijst vormt de basis voor het woord zoekmachine scrabblefinder.com, een nuttige bron voor het opruimen van geschillen over specifieke woorden.

afkorting Scrabble

Hoewel de officiële Scrabble regels niet afkortingen toe te staan, een niet-officiële variant van het spel bestaat in waarin spelers zijn alleen toegestaan ​​om afkortingen te gebruiken. In plaats van "bedankt", de speler zou beschrijven "thanx" op het bord. In Afkorting Scrabble, informele taal zoals "LOL" en "IOU" is de naam van het spel. Deze luchthartige versie van het spel kan een uitdaging en een manier om de taal over generaties te delen. Verbijsterde ouders die niet de betekenis van "ROFL" of "LMAO" weet konden hun kinderen te vragen om deze termen over de Scrabble bord te leggen.