Chemicaliën die worden gebruikt in Drycleaning

Chemicaliën die worden gebruikt in Drycleaning


Stomerij-operaties worden gebruikt door veel mensen elk jaar delicate kledingstukken die niet in staat om te worden gereinigd met behulp van traditionele wasmachines zijn schoon te maken. Vele chemicaliën nodig vlekken van deze kledingstukken verwijderen zonder beschadiging van het materiaal.

Perchloorethyleen

Perchloorethyleen (PCE) is één van de meest voorkomende chemicaliën die worden gebruikt in de stomerij operaties. Er zijn vier soorten PCE: stomerijen rang, dampontvetting kwaliteiten voor metalen ontvetten, technische kwaliteiten voor de chemische productie en hoge zuiverheidsgraad voor de winning. PCE is een sterk geoxideerd chemische verbinding en wordt verondersteld de meest stabiele van gechloreerde chemische reiniging stoffen bevat. Pure stomerij kwaliteit PCE heeft een zuiverheid bereik van 99 procent tot 99,9 procent, terwijl geregenereerd PCE heeft een zuiverheidsgraad tussen 95 procent en 99 procent.

glycolethers

Glycolethers in droge-schoonmaakwerkzaamheden en in een grote verscheidenheid aan andere oplosmiddelen. Glycolethers zijn gemaakt van ofwel ethyleen of propyleen, en ontwikkeld in oplosbare, vluchtige en brandbare oplosmiddelen voor verschillende toepassingen rondom het huis en in industriële omgevingen. Afgezien van droge-reinigingsmiddelen, worden glycolethers gebruikt voor geneesmiddelen, cosmetica, ontvettingsmiddelen, inkten, bepaalde soorten verf en lijm te maken.

glycolethers

Detergentia worden vaak gebruikt in de chemisch reinigingsproces. Wasmiddelen voeren vocht, op te schorten bodem en doordringen stof zo dat andere oplosmiddelen vlekken kunnen verwijderen. Vroege detergentia of pasta, gel of vloeibare zepen van oppervlakteactieve stoffen, vetzuren, een oplosmiddel en vocht emulsie te maken. Detergentia worden vaker gebruikt omdat ze niet sluiten op filtersystemen.

wasmiddelen

Pre-reiniging en het spotten agenten vormen de meest uiteenlopende chemicaliën die worden gebruikt tijdens de droge-reinigingsproces. Deze omvatten neutrale middelen, alkalische stoffen en zure stoffen. Dry spotting middelen worden gebruikt om oliën, wassen en vet van kleding te verwijderen. Bleach wordt gebruikt om vlekken te verwijderen wanneer andere spotten technieken falen en wasverzachter wordt toegepast op suède, leer, zijde, wol en vinyl kledingstukken na stomen om de materialen te knappen.