Wat is een Delta Waterway?

Wat is een Delta Waterway?


Het woord "delta" wordt soms gebruikt om objecten die worden gevormd als een driehoek beschrijven. Een delta in een waterweg verwijst naar een landmassa die wordt gemaakt wanneer een rivier in een oceaan, meer, woestijn, estuarium of zelfs een andere rivier stroomt.

kenmerken

Wat is een Delta Waterway?

"Delta" verwijst naar een object dat is gevormd als een driehoek.

De landform in een Delta Waterweg wordt gecreƫerd door sediment, zoals zand, modder en rotsen gedragen in een rivier en afgezet waar de rivier, die in beweging is, voldoet aan een ander orgaan van water, zoals een oceaan of meer, dat is nog steeds. Deze borg van sediment kan ook optreden wanneer een stromende rivier aan een stuk land. Dit staat bekend als een 'delta storting. "

plaats

Wat is een Delta Waterway?


Delta Waterways zijn over de hele wereld gevonden. Ze ondersteunen vaak waterrijke gebieden en zijn de thuisbasis van vele soorten planten en dieren.

Geschiedenis

Delta waterwegen werden zo genoemd door de Griekse historicus Herodotus, die merkte dat de gedeponeerd in de rivier de Nijl sediment vormde een landmassa in de vorm van de Griekse letter "Delta", die eruit ziet als een driehoek.