Canine Prostaat Infectie

Canine Prostaat Infectie


Bij honden kan een prostaat infectie worden genoemd prostatitis. Deze infecties alleen invloed reuen, als vrouwelijke honden niet een prostaat hebben. Eigenaren die vermoedt dat er een prostaat infectie moet de zorg van een getrainde dierenarts te zoeken.

Oorzaken

Een prostaat infectie wordt veroorzaakt door een overmatige groei van bacteriën in de hond prostaatklier. In sommige gevallen kan een urineweginfectie verspreid in de prostaat en leiden tot een infectie.

symptomen

Dierenarts Race Foster van PetEducation.com stelt dat een prostaat infectie kan leiden tot penis ontlading, die het bloed kan bevatten. Er kunnen ook moeilijk plassen, uitdroging, koorts, pijn en zwelling.

Diagnose

Eenmaal bij de dierenarts zal de hond met verscheidene tests waaronder nodig, maar niet beperkt tot, Röntgenstralen, verschillende bloedonderzoeken waaronder een stolling profiel en bloedtelling, evaluatie van de penis vloeistoffen en een urineonderzoek.

Behandeling

Canine prostaat infecties kunnen moeilijk te behandelen zijn, volgens Cornell University College of Veterinary Medicine. Antibiotica kunnen worden gebruikt voor een lange tijd, hoewel ze niet succesvol zijn. Bovendien kan sterilisatie nodig zijn om toekomstige herhaling te voorkomen.

het voorkomen

Vroege castratie voorafgaand aan de hond worden geslachtsrijp kan de kans op een prostaat infectie optreedt aanzienlijk dalen. In sommige gevallen niet alle prostaatklier kan tijdens sterilisatie worden verwijderd en infectie kan mogelijk ook worden voorkomen.