Hoe maak je een Balsa Surfboard Shape

Hoe maak je een Balsa Surfboard Shape


Als u eigenaar bent van een massief balsahout surfplank, en zijn niet helemaal tevreden met zijn vorm, kunt u gemakkelijk veranderen het zelf. In tegenstelling tot holle planken die zijn gebouwd met een schuim kern en bedekt met een dun laagje hout, kan vast balsa platen worden gesneden en gevormd tot net zoals u dat wilt. Balsa is een van de zachtste, lichtste hout beschikbaar, maar ideaal voor gebruik in surfplanken vanwege de buitengewoon sterke cellulose en lignine mengsel. Zorg ervoor dat je board is solide balsa, in plaats van een laminaat, voordat eventuele wijzigingen.

instructies

1 Steun uw raad op een stabiel werkoppervlak. Bescherm de onderzijde aantal handdoeken om beschadiging van het hout te voorkomen. Anders, balsa hout is zeer zacht en kan gemakkelijk doorboord door metalen of andere houtsoorten die worden gedrukt tegen.

2 Bepaal de vorm die u wilt uw bord te zetten in. Teken de omtrek met een potlood rechtstreeks op het bord als het anders is dan de bestaande vorm. Markeer elk oppervlak u wenst te verlagen of te verwijderen door ze schaduw met het puntje van je potlood. U gebruikt een elektrische schaafmachine voor de meeste vormen, die het potlood worden gebruikt dat de vorming gids zal verwijderen.

3 Stel de diepteaanslag op de kracht schaafmachine door het draaien van de draaiknop aan de voorkant van de schaafmachine slechts een geringe hoeveelheid hout, ongeveer 1/64 van een inch te verwijderen.

4 Heb een vriend te houden het bord, terwijl u het vliegtuig gelijkmatig van de staart tot punt. Houd de schaafmachine in contact met de raad van bestuur te allen tijde, gelijkmatig en in een rechte lijn met de nerf van het hout te bewegen.

5 Markeer het hout waar u wenst te verwijderen door shading met je potlood, dan is het verwijderen van de potloodstrepen met de schaafmachine om ervoor te zorgen alleen de gebieden die u wilt verwijderen zijn verwijderd.

6 Schuur de raad glad zodra de ruwe vorm is bereikt met de kracht schaafmachine te beginnen met een aantal 80-schuurpapier rond een schuurblok, omhoog te bewegen in de richting van een 400-korrel.

7 Re-lak het bord om waterdicht wanneer de gewenste vorm is bereikt. Balsa wordt kunstmatig gedroogd weken te trekken uit de enorme hoeveelheid water het normaal bevat. Zonder lakken uw raad, zal het water absorberen wanneer gebruikt in de zee, die leidt naar het verkrijgen van gewicht en rotten. Lak de raad van bestuur volgens de aanwijzingen van de specifieke fabrikant.

Hints

  • Oefenen met de schaafmachine op een kladje stuk hout voordat u begint met vorm je massief balsahout board om beschadiging te voorkomen.
  • Draag altijd oogbescherming bij het gebruik van elektrisch gereedschap.