Hoe te Beans Cook in een wijnflesDe Toscanen behoren tot 's werelds grootste liefhebbers van bonen, genoeg zodat andere Italianen verwijzen naar hen humoristisch als de "Mangia-Fagioli" of "bean eters." Een van hun handtekening bonen gerechten is bonen gekookt in een traditionele ronde Chianti fles. Het stro bekleding zou worden afgesneden, de fles gevuld met bonen en andere ingrediënten, en de hele zaak werd overgelaten aan voorzichtig 's nachts koken in de as van de haard. Vandaag is dat type fles wordt zelden gezien, en het gerecht wordt meestal gemaakt in een aardewerken pot.

instructies

1 Week de bonen 's nachts, of gedurende ten minste acht uur. Giet ze goed.

2 Spoel een dubbel-sized wijnfles zorgvuldig. Vul het met de bonen, salieblaadjes, knoflook en olijfolie totdat het is ongeveer 2/3 vol. Voeg water toe, tot ongeveer 3/4 van de capaciteit van de fles. Laat voldoende ruimte voor de bonen uit te breiden. Sluit de fles met een watje of steriel gaasje, waardoor stoom kan ontsnappen uit de fles.

3 Stel je slowcooker om zijn lage stand, en zet de fles bonen erin. Vul met warm kraanwater, tot het niveau van de bonen in de fles.

4 Langzaam koken voor 6-10 uur, totdat de bonen al het water en olijfolie uit de fles geabsorbeerd. Schud de bonen uit de fles in een serveerschaal, en breng ze op smaak met zout en peper. Besprenkel ze met de beste olijfolie die je kunt vinden, en serveer met vers brood.

Hints

  • Als u niet beschikt over een slow cooker die past de grote fles wijn hebben, zet een draad treeft in de bodem van een voorraad pot, en sta de fles op die. Vul met warm tapwater tot het niveau van de bonen en kook op een laag sudderen tot de bonen het water en olie hebben opgenomen.
  • De meeste moderne Toscanen gebruiken aardewerk boon crocks dit gerecht koken, dus direct het koken in de slowcooker is een andere geschikte optie.
  • De smaak van de bonen zal sterk worden beïnvloed door de kwaliteit van de olijfolie. Voor dit gerecht, gebruik maken van de meest verse, fruitigste olijfolie u kunt vinden.
  • Wijnflessen zijn niet gemaakt met gehard glas, en zal geen snelle veranderingen van de temperatuur te weerstaan. Sta niet toe dat kokend water contact opnemen met de fles, en niet toestaan ​​dat de hete fles koud water tegenkomen. Ofwel kan de fles te breken of versplinteren. Kurkende de fles stevig kan ook leiden tot een explosie van de druk van de opgesloten stoom, dat is de reden voor de katoen of gaas stop.