Wat zijn de chemicaliën die worden gebruikt in cosmetica?

De beauty-industrie leunt zwaar op het gebruik van chemicaliën voor de productie van cosmetica en cosmetische processen zoals haar stervende en nagel-technologie. Cosmeticaspecialisten zijn opgeleid in het gebruik van chemicaliën om hun gereedschap en werkgebieden ontsmetten en worden onderwezen in de juiste veiligheidsmaatregelen in het gebruik van deze chemische stoffen.

conserveringsmiddelen

De meeste cosmetica die niet beweren all-natuurlijke of organische te bevatten door de mens gemaakte chemicaliën om het product te bewaren. Propylparaben behoort tot de familie paraben conserveringsmiddelen en is een synthetische verbinding. Er zijn studies uitgevoerd op de parabenen, en de resultaten laten zien dat blootstelling aan deze conserveermiddelen gedurende langere tijd schadelijke effecten, zoals de groei van kankercellen en allergische reacties bij sommige mensen hebben. Cosmetics hebben slechts zeer kleine hoeveelheden conserveringsmiddelen.

emulgatoren

Emulgatoren en oplosbaarmakende middelen zijn chemische stoffen die het mogelijk maken voor op olie gebaseerde substanties en water ingrediënten samen te mengen zonder scheiding. De ingrediënten zijn essentieel bij het maken van lotions, conditioners, shampoos en zonnefilters. Polysorbaat 80 is een gebruikelijke emulgator en dus sorbitan oleaat, die beide zijn wateroplosbaar en afkomstig zijn van planten.

Santizers

Een goede hygiëne is belangrijk in de beauty-industrie, en strenge regels worden opgezet, zodat alle gereedschappen en items die gebruikt kunnen worden van persoon tot persoon zijn volledig steriel en zal niet verspreiden bacteriën. Kammen, scharen, niet-poreuze oppervlakken grondig met bleekwater, en de hoeveelheid bleekmiddel afhankelijk van wat precies zij opruimen. Als lichaamsvloeistoffen zijn betrokken, de hoeveelheid bleekmiddel in de verhouding zeer hoog. Ispropyl en ethylalcohol worden ook gebruikt om instrumenten zoals haarspelden reinigen.

risico's

Veel chemicaliën die in sterkere spijkersalons hebben dampen dat iedereen die eraan blootgesteld gedurende langere tijd kunnen irriteren. Een deel van de chemicaliën die worden gebruikt bij het maken van nagellak zijn verboden door bepaalde bedrijven na te zijn gekoppeld aan het ontstaan ​​van astma-achtige symptomen, duizeligheid en hoofdpijn. De Environmental Protection Agency (EPA) heeft zelfs gewaarschuwd voor een aantal van de chemicaliën zoals aceton en ethyl methacrylaat.

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer u werkt met enige vorm van chemische stof of een product waarvan bekend is dat chemische stoffen bevatten, moet u de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd alle cosmetica uit je ogen. Bij het spuiten haarlak of een ander product op je haar, spray uit de buurt van je gezicht of gebruik een stuk papier of een ander object als een schild. Draag een gezichtsmasker om jezelf te beschermen tegen het inademen van chemische stoffen met een sterke dampen.