Hoe te Voltage Multipliers maken

Hoe te Voltage Multipliers maken


Een van de voordelen van wisselstroom of AC, is het gemak van de spanning vermenigvuldigen. Een eenvoudige twee-diode circuit verdubbelt de piekspanning van een AC-golf, om te zetten in bruikbare gelijkstroom of DC. Als de AC golfvorm stijgt tot zijn positieve maximum piek, een diode rekent een condensator. Aangezien de golf daalt van nul tot de maximale negatieve, een tweede diode laadt een condensator in serie met de eerste. De spanning over beide condensatoren wordt het dubbele van dat van de AC golfvorm piek. Vertaald diode en condensator circuits uitbreiden van het concept, vermenigvuldigen spanning met drie, vier of meer keer.

instructies

1 Steek de draden van een 1N4001 diode in de Breadboard zodat elke lead gaat in een aparte kolom op het bord. Als kolommen op het bord met elkaar verbonden zijn, niet zet de draden van elk apparaat in dezelfde kolom.

2 Steek de kathode van de tweede diode 1N4001 zodat het aansluit op dezelfde kolom als de anode van de eerste diode. Stel het einde van een 8-inch draad in dezelfde kolom. Plaats de tweede diode anode in een beschikbare-kolom.

3 Stel een van de draden van een 0,1-microfarad condensator, zodat het aansluit op de eerste diode de kathode leiden. Steek de andere kabel in een ongebruikte kolom op het bord. Stel een voorsprong van de tweede condensator, zodat het deze column deelt. Sluit de andere leiden tot de anode van de tweede diode.

4 Steek het uiteinde van een tweede 8-inch wire haar de kolom waarin de twee condensatoren met elkaar te verbinden deelt. Draai deze draad samen in het midden met de eerste draad. Schrijf "Input" op een band label en wikkel het rond deze twee draden.

5 Stel het uiteinde van een derde draad in de plaat zodat het aansluit op de eerste condensator en de kathode van de eerste diode. Steek een vierde draad in de raad van bestuur, zodat het aansluit op de tweede condensator en de anode van de tweede diode. Draai deze twee draden bij elkaar. Schrijf "Output" op een label en wikkel het rond deze twee draden. Hiermee is de spanning multiplier. Als u een AC-spanning op de draden label "Input" het circuit zal een verdubbeling van DC spanning op de draden label produceren "Output."