Ice Breaker Games for Work

Leer uw collega's weten via ijsbreker games. Het spelen van een ijsbreker spel is de perfecte manier om gesprekken gestart en helpen medewerkers van verschillende afdelingen leren meer over elkaar te krijgen. Horloge nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en teamwork bloeien door middel van creatieve vraag-en-antwoord-games en rollenspellen.

Who Am I Game

Noteer de namen van beroemdheden op stickers en zet één naam op de rug van elke werknemer. Laat je niet van de werknemer te zien welke beroemdheid is. De groep heeft 15 minuten naar andere medewerkers welke beroemdheid ze vragen. Introduceer medewerkers met elkaar om gesprekken begonnen te krijgen en te laten vallen kleine hints over celebrity elk werknemers. Zo introduceren een werknemer van boekhouding tot een medewerker van de afdeling Marketing en vragen of hij denkt dat zijn beroemdheid is dood of levend. De eerste werknemer aan zijn beroemdheid raden wint een kleine prijs.

Speed ​​Interviews

Creëer een situatie waarbij medewerkers van verschillende afdelingen interviewen elkaar. Simuleren een situatie vergelijkbaar met speed dating waar medewerkers mogen vijf minuten met elkaar interviewen, dan de groep draait en iedereen ontmoet iemand nieuw. Zit een groep medewerkers aan verschillende tafels of in verschillende delen van de ruimte - de stationaire groep. Laat ieder lid van de andere groep van werknemers - de roterende groep - zitten naast een van de vaste medewerkers. Rinkelen een belletje naar het interview beginnen rinkelen toen de bel om het interview te beëindigen en hebben de roterende medewerkers naar de volgende tafel om een ​​nieuwe stationaire werknemer te voldoen.

Maak vijf of zes vragen voor de werknemers te vragen. Voorbeelden hiervan zijn: "Wat vind je het leukste aan je werk" of "Wat wil je het minst leuk aan je werk? ' Andere voorbeelden zijn om hun positie te beschrijven op het bedrijf of wat ze willen doen in hun vrije tijd. Stimuleer werknemers om kleine notities voor later gebruik te maken.

Candy Game

Krijg werknemers open te stellen en te praten onderling via multi-gekleurde snoep. Koop een grote zak Skittles of M & Ms en dump de zak in een grote kom. Zorg voor kleine papieren bekers voor elke werknemer. Vraag elke werknemer om een ​​cupfull van snoep scoop. Blijkt dat er een grote poster bord dat de betekenis van elk gekleurde snoep Gegevens als iedereen een cupfull heeft gekregen. Bijvoorbeeld, rode snoep betekent vertel de groep over een favoriete hobby, blauw snoep betekent favoriete voedsel, oranje snoep is een favoriete plek om te reizen en gele snoep is een wildcard, waarbij medewerkers van de groep iets over zichzelf ze willen kunnen vertellen. Elke werknemer vertelt één ding op basis van de snoep in de beker. Bijvoorbeeld, als iemand drie rode snoepjes, ze kan de groep over drie van haar hobby's te vertellen.