Hoe de berekening van de Log Kev van Reaction

Hoe de berekening van de Log Kev van Reaction


Alle reacties in de chemie zijn omkeerbaar en de evenwichtsconstante voor de reactie worden de concentraties van de reactanten en producten. Berekenen van de evenwichtsconstante voor een bepaalde chemische reactie begint met een kloppende vergelijking. Leren om een ​​uitdrukking te schrijven voor de evenwichtsconstante vereist het leren van het formaat en het onthouden van de regels van die van de producten en reactanten zijn inbegrepen. Zodra de evenwichtsconstante wordt berekend, kunt u deze veranderen in de Log K van de reactie door het nemen van de log van de waarde.

instructies

1 Schrijven en de balans van de chemische vergelijking voor de chemische reactie in waarin u geïnteresseerd bent. Stel dat de generieke kloppende vergelijking voor een reactie aA + bB <-> cC + dD.

2 Schrijf de evenwichtsconstante voor de reactie, eraan te herinneren dat de coëfficiënten van elk product en reactant soorten te vertalen naar de macht die soort concentratie. Navolging de Kev = [C] ^ c

[D] ^ d / [A] ^ a [B] ^ g.

3 Evalueer de Kev basis van de concentraties u bij evenwicht. Er zijn tafels gegeven in de chemische naslagwerken dat de Kev lijst voor een veelheid aan chemische vergelijkingen. U moet uw berekende waarde van Kev controleren tegen de literatuur waarde.

4 Omzetten van de waarde van Kev op Kev aanmelden door het nemen van de logaritme 10 van de Ksp waarde. Stel dat de Kev voor een reactie is 7,9 x 10 ^ 11. Het logboek Kev is 11.90.