Hoe te kiezen van de juiste Wire to armbanden te maken

Hoe te kiezen van de juiste Wire to armbanden te maken


Een bezoek aan een kraal winkel of algemene ambachtelijke winkel of een online make-je-eigen-sieraden website kan overweldigend zijn voor een sieraden crafter zijn. U wordt geconfronteerd met talloze mogelijkheden in patronen, ontwerpen, kleuren, stijlen en materialen. Het is moeilijk om te weten waar te beginnen in het besluitvormingsproces van het creëren van zelfs een eenvoudige armband voor jezelf of een vriend. Beslissen welk type van de armband die u wilt maken is de eerste stap.

Stijl

Beslis welke stijl van de armband die u zal maken. Een stijve, wrap-around coil armband met kralen pleit voor het geheugen draad die is pre-gebogen en soms pre-cut. Een opgerolde of gedraaide wire armband vereist het gebruik van twee verschillende maten van de draad. Een armband van aaneengeregen kralen vereist flexibele draad. De grootte van de kralen die u kiest zal ook van invloed op de aard van de draad die u nodig heeft.

Flexibiliteit

Beaded armbanden zijn vaak gemaakt van flexibele sieradendraad die bestaat uit verschillende strengen van miniatuur roestvrij staal in een nylon coating. Hoe meer strengen, hoe flexibeler de draad zijn. Bijvoorbeeld, een 49-litzedraad veel flexibeler dan zeven litzedraad. Een 49-streng sieradendraad biedt superieure flexibiliteit en uitstekende laken voor meer formele stijl armbanden, terwijl zeven of 19-streng draad is goed genoeg voor casual, minder dure kralen sieraden.

break Sterkte

Breuksterkte, die meestal op de verpakking wordt aangegeven, verwijst naar de hoeveelheid gewicht dat nodig is om de draden te breken. Armbanden hebben de neiging om veel slijtage te nemen en kunnen haken op kleding of meubels. U wilt een draad die niet gemakkelijk zal breken, vooral als uw armband bevat kralen te kiezen. Flexibele sieradendraad zal veerkrachtiger dan gewoon ambachtelijke draad zijn. Kies een hogere breeksterkte als u van plan bent om zware kralen te gebruiken in uw sieraden.

peilen

De dikte of diameter van de draad is bekend als de meter. Hoe kleiner de meter getal, hoe dikker de draad zijn. Een dikke vier-gauge draad, bijvoorbeeld, is meer dan een kwart-inch dik en kan worden gebogen in een armband, terwijl de dunne, draadvormige 28 of 30-gauge draad kan worden brei- of haakwerk in een armband. Een goed medium draadvoelmaat voor rijgen glasparels 20-gauge, terwijl 20-24 gauge draad is het beste voor opgerolde en gedraaide draad armbanden.

Bead Type en Hole Size

Als u het opnemen bent kralen in uw armband, dan wilt u er zeker van zijn dat de draad past door je kralen. De diameter van de gaten in de kralen bepaalt welke draaddikte gebruikt. De kralen draad moet zo veel van het gat mogelijk in te vullen. Draad diameters variëren van 0,010 inch (.25mm), die goed werkt voor rocailles, tot 0,036 inch (.91mm), die het beste is voor groot gat kralen. Goede algemene doeleinden diameters 0,015-inch (.38mm) en 0,018 inch (.46mm).