Wat zijn Artisan Kazen?

Wat zijn Artisan Kazen?


Als je kaas kopen bij uw supermarkt, merk je er twee afdelingen waar kaas wordt gevuld. Een gedeelte bevat de commerciële kaas blokken waar u toonaangevende en winkelmerken van cheddar, colby jack, Zwitserse of blokkeren mozzarella kaas vindt. Kijk in de buurt van de deli gedeelte voor artisanale kazen als goed. Ze komen meestal in kleinere verpakkingen en, afhankelijk van uw supermarkt, kunnen ze worden gemaakt van een lokale kaas ambachtsman. Je zult meer te betalen voor deze kazen, maar je zult het verschil proeven ook.

De basis

Artisanale kazen worden met de hand gemaakt in kleine series. Nadruk wordt gelegd op de kunst van de kaasmaker's, met het proces met behulp van zo weinig mechanisatie mogelijk. Terwijl de artisanale kazen in de VS gebruikt om een ​​groot deel worden geïmporteerd, het aantal Amerikaanse kaas ambachtslieden groeide in de late 20e en vroege 21e eeuw.

Iets anders

Artisanale kazen hebben meestal een exotische oorsprong, Ze kunnen worden gemaakt met geit of schaap melk in plaats van make traditionele koe of gebruik een andere verouderingsproces en on-landbouwproductie, bijvoorbeeld. Artisanale kazen zijn een subcategorie genaamd hoeve kaas die is gemaakt met melk alleen afkomstig is van de eigen veestapel of kudde van de boer.

kaas Kenmerken

De extra zorg genomen om artisanale kazen maken betekent dat ze subtiele kenmerken u misschien niet het bericht in andere commerciële kazen. Aroma is een van de vier categorieën gebruikt om geoordeeld ambachtelijke kazen in wedstrijden. Schijnbaar identieke artisanale kazen kunnen variëren in geur, variërend van lekker warm of houterig wol nat. Smaak is misschien wel de meest bekende categorie voor de leek leren over artisanale kazen. Een kaas kan zoet, zout, bitter of hartige, bijvoorbeeld zijn. Textuur wordt bepaald door te kijken hoe de kaas aanvoelt op de tong. Wat kaas is rubberachtig, anderen korrels of wasachtige. Kaas wordt ook beoordeeld op uiterlijk - kleur en textuur.

Gereedschap

Bacteriële kweken moeten de meeste kazen worden toegevoegd. Ze voegen zuurgraad van de melk aan de melk en ze smaak wrongel en rijpen van de kaas. Sommige kazen, zoals ricotta of queso blanco, hoeven niet bacterieculturen, omdat ze flauw en beschouwd als zuur neergeslagen kazen. Verschillende kazen vragen om verschillende culturen. Yoghurt en karnemelk zijn allebei kaas culturen. Hard artisanale kazen worden geperst in een ding heet een kaas pers, die een vakman kan maken in haar eentje met maple snijplanken en hardware. Kaas curdler, zoals stremsel, is ook nodig, en als je het maken van feta of Romano, moet je lipase poeder, een enzym.