Canine Pancreatitis & Diabetes

Canine Pancreatitis & Diabetes


Als mensen, honden hebben een ongelukkige neiging tot chronische ziekten als gevolg van levensstijl en voeding. In tegenstelling tot mensen, hebben honden geen inspraak in wat ze te eten geven of hoeveel lichaamsbeweging ze krijgen, en ze missen de mogelijkheid om de relatie tussen slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en de ziekte te onderscheiden. Een van de meest ernstige ziekten die een hond kan van invloed zijn pancreatitis en diabetes.

Alvleesklier

De alvleesklier is een klier in alle zoogdieren en andere gewervelde dieren, achter en onder de maag. Het creëert zowel hormonen en spijsverteringssappen te breken voedsel in de dunne darm. De bekendste hormoon die het produceert is insuline, dat de bloedsuikerspiegel regelt. Het is absoluut noodzakelijk voor het leven.

pancreatitis

gezwollen, teder en koortsig - Onder bepaalde omstandigheden kan de alvleesklier ontstoken raken. Dit staat bekend als pancreatitis, en het kan een plotselinge aflevering of voortdurende ziekte. Pancreatitis kan vele oorzaken, waaronder infectie, verwonding, bepaalde geneesmiddelen, een stofwisselingsziekte en een dieet te veel vet of calcium. Voor de meeste honden, dat voortvloeit uit gevoed tafelrestjes door hun eigenaren, krijgen in de prullenbak of steeds aanzienlijk overgewicht. Zoals rassen, kan Schnauzers en Yorkshire terriërs meer vatbaar voor pancreatitis zijn.

symptomen

Pancreatitis is zeer pijnlijk. U kunt zien uw hond voorgevoel, en haar buik kan uitgezet worden. Het zal stoppen met eten en drinken. Het kan braken of hebben gele, vettige diarree. Als de pancreatitis is zeer ernstig is, kan de alvleesklier spijsverteringssappen lekken in de buik, waardoor ernstige, blijvende schade aan andere organen. De dierenarts kan verschillende bloedonderzoeken uitvoeren om te bepalen of het pancreatitis en hoe ernstig het is.

Behandeling

Als de dierenarts bepaalt uw hond heeft pancreatitis, het eerste wat ze zal doen, is stoppen met alle voeding en drinken, aan de alvleesklier een kans om te rusten te geven. Fluïda intraveneus of subcutaan worden toegediend. Als voeding nodig is, kan intraveneus worden ook gegeven. De dierenarts zal ook uw hond pijnstillers antibiotica te geven, en indien nodig. Na de crisis is voorbij, zal de dierenarts passend dieet maatregelen met u bespreken. U moet elke tafelrestjes staken, voorkomen dat de hond van het krijgen in de prullenbak en eventueel zijn voedsel veranderen in een medisch geschikte voeding.

suikerziekte

Als mensen, honden vereisen insuline om de bloedsuikerspiegel te vervoeren in cellen voor de stofwisseling. Bij diabetes, er ofwel onvoldoende insuline om de taak te voltooien of cellen niet reageren op insuline goed. Honden zijn het meest kans om diabetes te ontwikkelen in hun midden jaren, meestal tussen de 7 en 9 jaar oud, en vrouwelijke honden zijn meer vatbaar. Enkele rassen vatbaarder voor diabetes. Deze omvatten miniatuur en toy poedels, miniatuur schnauzers, pugs en Australische terriers.

symptomen

Diabetes duurt meestal enige tijd om te ontwikkelen, en er zijn vele parallellen tussen diabetes bij honden en diabetes bij de mens. De eerste symptomen die u zult merken is groot dat uw hond meer water te drinken dan normaal en zal ook meer dan normaal plassen. Uw hond kan een vraatzuchtige eetlust te ontwikkelen en gewicht te verliezen, omdat het de energie niet goed kan gebruiken in de voedsel het eet, en uw hond zal lusteloos en zwak geworden.

Behandeling

De diagnose wordt gesteld door de dierenarts. De dierenarts zal bloed af en controleer de niveaus van de bloedsuiker en insuline. Als ze hoger zijn dan een bepaald punt, je hond heeft diabetes. Het is niet te ernstig is, kunt u uw hond symptomen met een dieet en lichaamsbeweging te controleren. In sommige gevallen, terwijl een dieet en lichaamsbeweging zijn nuttig, moet u uw hond insuline te geven. De dierenarts zal je leren hoe om te tekenen, te meten en te beheren shots van insuline.

Hoewel er geen behandeling voor diabetes, is het mogelijk voor een hond om te leven vele gezonde jaren met de ziekte. Al duurt het is een eigenaar bereid om hun hond te controleren en de nodige aanpassingen in de voeding, lichaamsbeweging en medicatie.