Regels voor de 4, 5, 6 Dice Game

Regels voor de 4, 5, 6 Dice Game


Een groot aantal van de dobbelstenen spellen worden genoemd 4, 5, 6 dobbel spelen - en de spellen hebben een verscheidenheid aan regels. De originele games kwamen uit China en zelfs de Chinese spellen hadden verschillende regels. Ongeveer het enige dat deze spellen gemeen hebben, is dat geen van hen gebruik maken van precies twee dobbelstenen.

The One Die Game

In het ene dobbelsteen spel, is een kom of hoed geplaatst in het midden van een tafel en de spelers die rond de tafel met drie chips of markers (of quarters of dollars) voor hen. De startende persoon wordt gekozen door een worp van de dobbelsteen. Speel met de klok mee rond de tafel totdat het spel voorbij is. Elke speler op zijn beurt gooit met de dobbelsteen. Als hij rolt een 4, passeert hij een van zijn markers om de speler aan zijn linkerhand, als hij rolt een 5, zet hij een marker in de pot. Als hij rolt een 6 passeert hij een marker aan de rechterkant. Dit gaat door totdat de speler geen markeringen; Hij gaat dan met de dobbelsteen. Wanneer slechts één speler markers, wint hij de hele pot als hij rolt een 1, 2 of 3. Als de situatie zich voordoet, waar geen enkele speler markers, de pot blijft en een nieuw spel begint.

The Game met drie dobbelstenen

De drie dobbelstenen spel heet Cee-Lo en het dichtst bij de Chinese versies. Het is ook het vaakst genoemd in hip hop cultuur. Elk nummer kan spelen, maar het spel bestaat uit een reeks van gevechten tussen twee spelers. Elke speler zet een afgesproken bedrag. Elke speler in het paar rollen alle drie dobbelstenen, totdat één van de vier erkende combinaties verschijnt. Een 4-5-6 combinatie is de beste combinatie. Een "reis" is alle drie de dobbelstenen hetzelfde en is de volgende beste combinatie. Vervolgens komt een paar met één sterven anders. De verschillende dobbelsteen wordt de "point." Het slechtst mogelijke combinatie is 1-2-3, die altijd verliest. Als twee spelers te binden, wordt de pot verdubbeld en ze beginnen weer helemaal opnieuw.

The Game met vijf dobbelstenen

Iedere speler zet hetzelfde bedrag in de pot. Spelers om de beurt rollen alle vijf dobbelstenen. Een speler kan rollen (maximaal) driemaal. Elke speler probeert een 6-5-4 combinatie te krijgen. Als alle drie op de eerste rol, de speler en # 039 verschijnen; s "punt" is de som van de resterende twee dobbelstenen. Als een 6 of een 6 en een 5 op de eerste worp verschijnen, worden ze gereserveerd. Als een speler de 6-5-4 heeft gemaakt en heeft nog steeds een rol verlaten, mag hij de overige twee dobbelstenen voor een betere point roll - maar moet het punt te nemen van de laatste roll. Het is heel goed mogelijk voor een speler om drie keer te rollen en krijg geen zin, omdat de 6-5-4 nooit werd gemaakt. De speler met het hoogste punt wint. Als er een gelijkspel, het spel begint opnieuw met een nieuwe pot verdubbelen in omvang; iedereen zet in hetzelfde bedrag weer.