Wat is goedkoper per Pound: een Beef Roast of Ham?

Wat is goedkoper per Pound: een Beef Roast of Ham?


Rundvlees gebraad en hammen kan een economische diner of een dure gastronomische traktatie opgeslagen voor speciale gelegenheden of feestdagen. Hammen gekocht bij supermarkten zijn vaak goedkoper per pond dan rundvlees gebraad, maar het hangt af van de snit en de kwaliteit van het vlees en of de ham been been. De prijzen variƫren per stad en het seizoen. Bijvoorbeeld, ham gaat over de verkoop tijdens de feestdagen en Pasen. Lage rundvleesbraadstuk prijzen worden vaak gebruikt als verlies leiders in supermarkten te brengen bij klanten.

Dat is meer

Niet alle rundvlees gebraad zijn gelijk geschapen, dus de prijzen variƫren per pond. Beef gebraad dat meer nodig kooktijden tot inschrijving worden kosten minder dan gebraad, zoals een staande rib roast of varkenshaas. Het Bureau of Labor Statistics zegt dat een chuck roast gemiddeld $ 4,54 per pond met ingang van november 2013. Een ronde roast kost $ 4,66 per pond. Een been ham kost $ 2,49, terwijl een zonder been ham kost $ 4,71 per pond. Deze prijzen moeten worden gebruikt als voorbeelden; de prijs bij uw supermarkt kunnen verschillend zijn. Naast de lagere prijs, ham slechts te worden verwarmd in de oven, terwijl het vlees worden geroosterd.

Gekookte Versus ongekookte

Ham wordt meestal verkocht gekookt, of klaar om te eten, tenzij duidelijk wordt bestempeld als een verse ham. Dat betekent dat er geen of zeer weinig krimp als je het opwarmen. Beef gebraad worden rauw verkocht. Wanneer de rundvleesbraadstuk gaar is, krimpt. Hoeveel het krimpt afhankelijk van de bereidingstemperatuur en hoeveel vet de snede bevat. Het kan zo veel als 15 procent. Dat vertaalt zich in de prijs per pond die meer. Bijvoorbeeld, een 4-pond rundvleesbraadstuk op $ 4 per pond kost $ 16. Als het krimpt 15 procent, eindig je met ongeveer 3 1/4 pond vlees na het koken. Dat verhoogt de prijs per pond tot $ 4,70. Lange, langzame koken resulteert in minder krimp dan koken op hoog vuur. Bij vergelijking van de prijs van ham en rundvlees, verhoging van de prijs per pond van 10 tot 20 procent te verantwoorden krimp.

Prime Versus Gourmet Ham

Standing rib roast en rundvlees loin zacht zijn, maar prijzig gebraad, die loopt van $ 5 tot $ 10 per pond. Beef is geprijsd ook door de rang - keuze is minder duur dan prime. Echter, prime is niet altijd beschikbaar in supermarkten. Gourmet-honing geglazuurd, spiraal gesneden ham is ongeveer dezelfde prijs als deze rundvlees gebraad. Specialty hammen zoals Smithfield, Serrano - een Spaanse ham-- of Prosciutto di Parma kan aanzienlijk meer per pond dan een rib roast of rundvlees lendenen zijn.

Rangen van rundvlees en Soorten Ham

Hammen worden meestal niet ingedeeld als delen van het rund. Ham wordt verkocht als 'ham in natuurlijke sappen "," ham water toegevoegd "en" ham en water product. " Hoe meer water of sap, hoe lager de prijs van de ham. Prime gesorteerde rundvlees gebraad zijn de hoogste rang, mals, goed gekruide en gemarmerd met vet. Zij zijn ook de duurste en meestal niet gevonden in de supermarkten. Keuze kwaliteit is rundvlees, dat is niet zo gemarmerd als premier, maar nog steeds mals en sappig. Select is een stap naar beneden van keuze. Standaardkwaliteit rundvlees gesorteerde verkocht in de winkels. Een standaard graad van rundvleesbraadstuk kan minder duur per pond dan een zonder been ham, terwijl een keuze cijfer van rundvleesbraadstuk is duurder dan "ham water toegevoegd."