Hoe winkel en Clean Vinyl Records

Hoe winkel en Clean Vinyl Records


Een grote platencollectie vereist een zorgvuldige opslag en regelmatige schoonmaak om de waarde ervan te handhaven. Hoewel het handhaven van een record verzameltijd neemt de werkwijzen zijn gemakkelijk en goedkoop. Gebruik doordachte opslagmogelijkheden en een eenvoudige reiniging oplossing om ervoor te zorgen uw administratie zal duren voor de komende jaren.

instructies

Stappen voor Storage

1 Vervang de originele plastic verpakking van het record met een zuur-vrij polyethyleen huls. In tegenstelling wrap de fabrikant zal het polyetheen hulzen niet krimpen in de tijd. Houd de binnenste huls papier op de plaat te voorkomen krassen van de binnenkant van de omslag. Indien mogelijk, de aankoop rijstpapier mouwen in het originele document kokers vervangen als deze zijn minder geneigd om kleine krassen veroorzaken in de vinyl.

2 Gebruik rekken of dozen om uw vinyl platen op te slaan. Alle gegevens worden opgeslagen in een verticale stand; horizontale of leunend records kromtrekken na verloop van tijd als gevolg van de zwaartekracht.

3 Plaats uw vinyl rekken of containers op een plaats met een matige luchtvochtigheid en temperatuur. De Collectore Guild beveelt een relatieve vochtigheid van 45 tot 50 procent en een constante temperatuur van ongeveer 65 tot 70 graden Fahrenheit. Records mag niet worden opgeslagen in de buurt van het koken gebieden, warmtebronnen of roken.

Cleaning Tips

4 Maak een reinigingsmiddel voor elke vinylplaat wassen voor en na het spelen. Met gedestilleerd water of een oplossing van gedestilleerd water en 20 procent isopropylalcohol.

5 Leg de plaat plat op een zachte doek en gebruik een tweede zachte doek bevochtigd met het water of de oplossing langzaam vegen het record oppervlak in een cirkelvormige beweging. Herhaal dit voor de andere kant.

6 Verwijder zelden gespeeld records uit de mouwen om de paar maanden de tijd om hen in staat stellen om uit de lucht en worden gereinigd.

Hints

  • Draai vinyl records in hun mouwen om de paar maanden om kromtrekken te voorkomen.
  • Handvat platen voorzichtig, zorg ervoor dat u een van de gegroefde gebieden te raken.