Alcohol Effecten op het Senses

Alcohol Effecten op het Senses


Alcoholgebruik is een gemeenschappelijke sociale traditie die actief over de hele wereld wordt beoefend. Het is een drankje met een reputatie voor het verlagen van remmingen en het creëren van een gevoel van warmte en ontspanning voor de drinker. Alcohol verandert hersenactiviteit die lichaamsfuncties en de zintuigen in verschillende mate afhankelijk van de soort alcohol en de persoon consumeert beïnvloedt. Deze effecten zijn niet altijd negatief, maar drinkers moeten zich bewust zijn van hen om de controle over hen te behouden.

Een verminderde hersenactiviteit

Verandering in gebruik van de zintuigen na alcoholconsumptie gevolg van verminderde hersenactiviteit. Alcohol is een depressivum, waardoor zij drukt zenuwcellen, waardoor cel-cel communicatie en dus functie van de hersenen. Het heeft geen signalen naar de zintuigcellen zo snel en effectief te vuren, zodat de zintuigen zijn afgestompt. Deze effecten zijn over het algemeen mild na enkele porties; echter kunnen leiden tot de zintuigen een ernstig probleem wanneer een groot volume is verbruikt.

Zicht

Een veel voorkomend symptoom van alcoholgebruik, vooral in grote hoeveelheden, wazig zien is. neurotransmitters in de hersenen kunnen geen signaal aan de ogen goed te richten, dus onder invloed zijn van alcohol niet zo duidelijk. In situaties van extreme dronkenschap, kan een persoon die niet in staat zijn om helemaal te zien. Daardoor rijden of lopen zonder toezicht levensgevaarlijk na het drinken van alcohol.

Smell and Taste

Hoewel het moeilijk is voor de dronken persoon om het te realiseren, zijn of haar gevoel voor smaak en geur zijn afgestompt. De cellen in de neus en mond functioneren niet op volle capaciteit. Voedingsmiddelen lijken te proeven geweldig vanwege het feit dat in een aangeslagen toestand. Het zal echter niet zo goed als het zou smaken zonder de invloed van alcohol. Het gevoel van geur is ook aangetast.

aanraken

Een andere veel voorkomende symptoom van inebriation een doof gevoel in de vingers en tenen. Dit afgestompt tastzin kan leiden tot een daling van de pijnperceptie, zodanig dat een individu niet kunnen opmerken dat hij of zij een blessure opgelopen. Dit is vaak een probleem en kan ernstige gevolgen hebben.

gehoor

Een gehoorverlies tijdens alcoholgebruik mogelijk, maar de verandering is gewoonlijk niet detecteerbaar aan de persoon. Dronken mensen hebben de neiging om te praten en te lachen luider dan een nuchter persoon, die een gevolg is van een combinatie van factoren, maar wordt voornamelijk veroorzaakt door een verminderde gehoor.