Over de chemicaliën die worden gebruikt in Facial Peels

Facial schillen met behulp van chemicaliën zijn een populaire manier om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Veel gezicht peelings zijn eenvoudig genoeg om te worden uitgevoerd op een lunchpauze en vereisen weinig hersteltijd. Chemische peelings zijn een alternatief voor degenen die vinden plastische chirurgie te invasief te zijn.

De feiten

De huid bestaat uit twee lagen, de epidermis en de dermis. Chemicaliën die worden gebruikt in het gezicht peelings werken door het verwijderen van de bovenste lagen van de beschadigde huid het openbaren van de onbeschadigde lagen van de huid eronder. Milde chemische peelings zal lagen van de epidermis te verwijderen terwijl sommige van de sterkere chemische dermis wordt bereikt. Tijdens het overleg zal een arts nodig om te bepalen hoe diep beschadiging van de huid is om de juiste chemicaliën te kiezen voor de peeling.

Functie

Facial schillen worden gebruikt om de jeugdige uitstraling van de huid te herstellen door het verwijderen van de tekenen van schade door de zon, ouderdomsvlekken, littekens en rimpels. Chemische peelings zijn minder invasief dan een operatie en vereisen een veel kortere hersteltijd. Chemische peelings worden meestal gedaan om cosmetische redenen, hoewel deze soms kunnen worden gebruikt om vooraf carcinomateuze gezwellen huid te verwijderen.

types

De chemicaliën die in gezichtspeeling variëren in sterkte afhankelijk van de ernst van de beschadiging van de huid te behandelen. Milde chemicaliën die worden gebruikt in het gezicht peelings staan ​​bekend als alfa-hydroxy zuren en omvatten glycolzuur, melkzuur en fruitzuren. Deze zuren zal afpellen van de laag van de opperhuid. Dit type zuur wordt algemeen gebruikt voor de behandeling van droge of ruwe huid en toepassingen kunnen wekelijks worden herhaald. Trichloorazijnzuur of TCA iets sterker en meer van de epidermis te verwijderen dan de mildere chemische stoffen. Deze chemische stof wordt gebruikt om fijne lijntjes, matige schade door de zon en ongelijke pigment te behandelen. Het fenol chemische peeling is de sterkste schil en wordt gebruikt om diepe rimpels, littekens, intense verkleuringen en pre-kankergezwellen verwijderen op de huid. Deze peeling kan duren een tot twee uur uit te voeren en heeft een twee-weekse herstelperiode waar de patiënt roodheid en licht ongemak kunnen ervaren.

effecten

Patiënten kunnen verwachten dat een chemische peeling om de textuur van de huid te verbeteren. Deze behandelingen zijn effectief voor acne, ruwe huid, verkleuring als gevolg van schade door de zon, en fijne lijntjes. Bij het ondergaan van een peeling, moet men in gedachten houden dat de huid rood, peeling en gevoelig zou kunnen zijn onmiddellijk na de schil en gedurende de herstelperiode. De arts moet u te waarschuwen voor deze mogelijkheden en instrueren over de juiste behandeling.

misvattingen

Terwijl schillen sterk het uiterlijk van de huid te verbeteren, ze zijn niet geschikt voor de behandeling van diepe littekens. Chemische peelings gezicht zal ook niet verwijderen of zelfs de schijn van aderen verminderen.