Chemicaliën die worden gebruikt in Gold Plating

Chemicaliën die worden gebruikt in Gold Plating


Het proces van het afzetten van een dunne laag goud over ander metaal voor extra schoonheid en duurzaamheid wordt commercieel gebruikt sinds de late jaren 1800. Naast de glamour van het hebben van gouden details of de schijn van massief goud op een stuk, is verguld voor industriële doeleinden en is belangrijk voor het gebruik in printplaten. Er zijn twee belangrijke galvaniseren methoden, tank en penseel. In beide gevallen gaat het gebruik van elektrische stroom, elektroden (anode en kathode) en een elektrolytoplossing of preparaat dat goud.

schoonmaaksters

Het object of de gebieden die moeten worden verzilverd moeten absoluut schoon zijn voor plating goed optreden. Om zowel organische en anorganische materialen en gruis en vuil te verwijderen, een combinatie van verschillende behandelingen worden gebruikt, zoals zure reinigers, alkalische reinigers, schuurmiddelen en oplosmiddelen.

Pretreaters

Afhankelijk van het soort metaal worden geplateerd, kan behandeling worden een intermediair bekledingsmetaal deponeren of glad de oppervlaktelaag goud depositie. Bijvoorbeeld in plating goud op een koperlegering, nikkel geplateerd eerst, dan goud. Soms andere afwerkingen, zoals chroom, moeten worden verwijderd met een chemisch stripmiddel.

elektrolyt Solutions

Om een ​​elektrolyt te krijgen, het metaal zich in een toestand waar het kan scheiden en vormen ionen. Goud is een stabiel metaal en het duurt agressieve chemicaliën om dit te bereiken. Gewoonlijk goud gecomplexeerd met cyanide, genaamd cyanaurate Hoewel technieken waarbij sulfieten en thiosulfites bestaan. Er zijn vele gepatenteerde formules voor deze oplossingen. In tank galvaniseren wordt cyanaurate opgelost in een zuurbad dat de elektroden ontvangt. In borstel galvaniseren, een applicator met een roestvrij stalen kern legt op de cyanaurate als een gel. Elektrische stroom van de stalen applicator het metaal wordt geplateerd de gel gaat.

zuren

De pH van het elektrolytische oplossingen tank galvaniseren moeten worden aangepast om de vorming van waterstofcyanide, een dodelijk gas te voorkomen, bij pH waarden boven acht. Echter beneden pH drie cyanaurate uit de oplossing neerslaat. Zowel anorganische en organische zuren zijn gebruikt om de pH in het werkingsbereik, zoals fosforzuur, zwavelzuur en citroenzuur.

andere additieven

Bleekmiddelen zijn metaalzouten van overgangsmetalen zoals kobalt, nikkel en ijzer. Ze geven verbeterde slijtvastheid en helderdere kleuren om het goud storting. Sommige organische verbindingen worden toegevoegd om de dichtheid van de goudlaag te verbeteren. Sommige van deze organische additieven polyethyleenimine, pyridine sulfonzuur, chinoline sulfonzuur, picoline sulfonzuur en gesubstitueerde pyridine verbindingen. Bufferende middelen zoals een citraat / oxalaat-buffer kan worden toegevoegd om te voorkomen pH in het juiste bereik. Bevochtigingsmiddelen kunnen eveneens worden toegevoegd.