Wat zijn de gevaren van Male Cat sproeien?

De geur van de kat spray is onmiskenbaar. Het is algemeen bekend onder kattenbezitters als een van de meest vieze, prikkelende geuren om een ​​tapijt, tapijt of kledingstuk ooit verpesten. Urine sproeien is verschillend van eenvoudige plassen en is het gebruikelijk om katers van alle rassen. Sproeien kan schade veroorzaken en ongewenste katachtige gasten aan te trekken.

Wat is het spuiten?

Urine spuiten, ook bekend als markering een instinctieve activiteit katers maar niet exclusief geslacht. Elke kat kan spuiten, hoewel de kans op het spuiten zijn exponentieel hoger voor katers die niet zijn gecastreerd. De nevel bestaat uit een combinatie van gewone urine en geur markers.

Als een kat sprays, houdt hij zijn staart rechtop en verspreidt de cocktail van urine en geur markers op een oppervlak. Deze wijze van levering aan de normale urineren en is ontworpen om de scherpte van de geur te maximaliseren.

Why Do Cats Spray?

Cats spuiten tot het grondgebied en de grenzen te markeren, een dominante aanwezigheid te vestigen of om een ​​partner aan te trekken. Indoor katten hebben meer kans om te spuiten als een nieuw dier in het huishouden wordt goedgekeurd of wanneer de kat voelt zijn dominantie of veiligheid wordt bedreigd.

Een kat urine problemen, zoals een infectie of verstopping, kan spuiten in een poging haar urinewegen wissen.

De gevaren van Spuiten

Sproeien geeft aanleiding tot een aantal problemen, de meest prominente zijn een aanhoudende vieze geur. spuiten van een kat is bedoeld langdurige en duidelijk te zijn. Het kan blijven hangen voor maanden en ondergang stof en andere poreuze materialen. Schade aan auto-interieurs, tapijten of tapijten en kleding kan onomkeerbaar en duur zijn.

Sproeien kan ook andere katten te trekken. Sproeien kan leiden tot de paring, als uw kat niet is gecastreerd, of vechten, wat resulteert in uw geliefde huisdier behoud van wat schade, soms ernstig. Katten die regelmatig deel te nemen in de strijd zijn waarschijnlijk om uiteindelijk een blessure, die besmet zou kunnen krijgen of te laten blijvende littekens te ondersteunen.

Het voorkomen van Spuiten

Er zijn geen sure-fire manieren om te voorkomen spuiten, maar je kunt maatregelen nemen om de kans dat uw kat royaal verspreiden van zijn geur te verlagen nemen. Na uw kater gecastreerd kan sterk verminderen de kans dat hij zal spuiten. Volgens Mijn huisdieren Pages, het hebben van een kat gecastreerd vermindert of elimineert het spuiten in tot 85 procent van de katten.

Het kan een paar maanden duren voordat uw kat te stoppen met spuiten. Het verminderen van uw kat stressniveau of vermindering van zijn tijd in de buitenlucht kan ook helpen de risico's van urine spuiten verminderen.