Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?

Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?


Ecosystemen bevatten een veelheid van levende organismen die zich hebben aangepast aan een bepaalde fysieke omgeving vullen. Alles wat een verandering in de fysische eigenschappen van het milieu veroorzaakt heeft de potentie om het ecosysteem te veranderen. Elke activiteit die verwijdert of toevoegt organismen kunnen het ecosysteem veranderen. Wat veroorzaakt wijziging van een ecosysteem worden de bestuurders genoemd. Vulkanen en invasieve soorten zijn chauffeurs die verandering in een ecosysteem veroorzaken. Voorvallen die een dier bevolking uitgestorven zijn chauffeurs.

Drivers Oorzaak Verandering in een ecosysteem

Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?

Gletsjers zijn natuurlijk voorkomende drivers die een ecosysteem veranderen.

Ecosystemen bestaan ​​uit de biologische en fysieke componenten van de aarde, en hun interacties met elkaar. Ze bieden diensten aan de mens, zoals de lucht en water reinigen. Bestuurders veroorzaken veranderingen in één of beide van de componenten, en de interactie tussen hen te verminderen het vermogen van het ecosysteem om diensten te verlenen. De bestuurders kunnen door de mens veroorzaakte of natuurlijke zijn. Een tornado neerhalen van een bos zou een natuurlijke bestuurder, terwijl een houtbedrijf clearing hetzelfde forest een kunstmatige bestuurder zou zijn. In beide gevallen de dood van de bomen verandert het ecosysteem. In het geval van het houtbedrijf, de bomen worden verwijderd, waardoor een verlies aan materiaal van het ecosysteem.

Direct Drivers Stress een Ecosysteem

Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?

Vuur, een directe bestuurder, drastisch veranderd deze bosecosystemen.

Direct chauffeurs zijn fysische en biologische gebeurtenissen die een ecosysteem veranderen. Ze zijn zaken als het klimaat, landconversie, ziekte en invasieve planten. Tsunami's, tyfonen, orkanen, branden en aardbevingen zijn fysieke drivers die een ecosysteem veranderen. Overstromingen wassen planten en dieren weg. Ze erosie, die het gezicht van het landschap hervormt en verwijdert bovengrond veroorzaken ook. Voorbeelden van biologische bestuurders ziekten en invasieve organismen, zoals het Nederlandse iepziekte en zebra mosselen. Nederlandse iepziekte doodt bomen in Europa en Noord-Amerika. Zebra mosselen vervangen inheemse schelpdieren in het ecosysteem van de Grote Meren.

Indirecte Drivers of Change in een ecosysteem

Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?

Wetenschappelijke en technologische veranderingen hebben toegestaan ​​man om meer mensen per vierkante mijl waardoor veranderingen in het ecosysteem te ondersteunen.

Indirecte drivers van invloed op de directe drivers door het veranderen van de mate van verandering in een ecosysteem. Indirecte drivers zijn demografie, economie, sociaal-politieke, culturele, religieuze, wetenschappelijke en technologische. Demografische veranderingen indirect wijziging van een ecosysteem veroorzaken. Bijvoorbeeld, de beweging van mensen uit een gebied van lage middelen om hoge middelen verandert de mate van gebruik van het ecosysteem goederen. In het Amazone regenwoud, zoals boerderij grond verliest zijn voedingsstoffen, de boer verhuist naar een nieuw bosgebied, verbrandt het en begint een nieuwe boerderij. Wars ertoe leiden dat mensen om te bewegen, het verhogen van de bevolking in de nieuwe omgeving en het creëren van een stress op beperkte middelen.

Ecosysteembeheer

Wat zijn de oorzaken van verandering in een ecosysteem?

Door het begrijpen van de drivers die veranderingen in ecosystemen veroorzaken, kan het land managers hulpbronnen te beschermen.

Het begrijpen van de processen waarmee veranderingen optreden in een ecosysteem biedt de mogelijkheid voor het beleid ontwerpers om beslissingen ten gunste van duurzaamheid. Het helpt landbeheerders zoals de US Forest Service voorspellen uitkomsten op basis van vergelijkbare situaties in andere delen van de wereld. Ze kunnen handhaven ecosysteemdiensten op een duurzame wijze aan de toenemende druk van de directe en indirecte bestuurders dat ecosysteem veranderingen veroorzaken voldoen.