Wat zijn de verschillen in Ribbon Cane & Sugar Cane Stroop?

Wat zijn de verschillen in Ribbon Cane & Sugar Cane Stroop?


Suikerriet stroop van alle soorten worden gebruikt in dranken, bakken, zoals zoetstoffen en zelfs specerijen. Oorspronkelijk lint rietsuikerstroop hield de meerderheid van de aandelen van de markt en werd gekweekt in de zuidelijke Verenigde Staten. Groeiende suikerriet afgenomen in populariteit in de Verenigde Staten. Grootschalige boeren in andere landen ontwikkelde een voorkeur voor verschillende soorten van suikerriet, dus lint rietsuikerstroop wordt nu gemaakt door kleine lokale boeren.

Suikerstok

Ongeveer 70 procent van de suiker komt uit suikerriet. Dit handelsproduct is wedijvert met suikerbieten bij de productie van suiker. Beets die deel uitmaken van de resterende 30 procent van de markt.

Suikerriet is een tropische en subtropische planten geteeld in meer dan 100 landen. Het bereikt volwassenheid in ongeveer 10 maanden en kan op dat moment worden geoogst. Het riet varieert tussen 4 en 12 voet hoog afhankelijk van de rijpheid en type. Suikerriet is samengesteld uit een tan centrale stengel met talrijke lange, dunne groene bladeren vertakking van te maken.

lint Cane

Dit is een soort van suikerriet keer gekweekt als een commercieel gewas. Het viel buiten gebruik voor de commerciƫle suikerindustrie in de jaren 1960. Lint riet is zeer vergelijkbaar met suikerriet en ook groeit tussen de 6 en 12 voet lang. De plant dankt zijn naam aan de banding of "linten", op haar donker kastanjebruin centrale stengel.

Lint riet stengels werden ooit verkocht als snack punt, en de plant stroop werd vaak gebruikt aan de ontbijttafel.

Sugar Cane Stroop

De siroop wordt gemaakt door het koken en het verfijnen van de suikerriet sappen. Het is niet zo verfijnd als pure suiker, die soms de siroop met een lichte kleur verlaat. Deze siroop wordt verkocht als een drank in vele landen over de hele wereld. Het is gemengd met andere sappen, water of ijs.

De siroop varieert in kleur van helder tot lichtgeel tot lichtbruin. Het is dik en heeft een zeer zoete smaak.

Lint rietsuikerstroop

Siroop van dergelijke suiker kan doorgaans donkerder, maar niet zo donker als melasse. Omdat deze suikerriet wordt verbouwd door kleine boeren en verfijnd op het terrein, is het minder zuiver dan gewone rietsuiker siroop. Het proces laat lint rietsuikerstroop een bruine kleur.

Lint riet is ook heel lief voor de smaak. Omdat het minder verfijnd, maar heeft ook een rijke, bijna volle smaak, terwijl suikerriet siroop is gewoon heel lief.