Rassen van Jordans

Rassen van Jordans


Nike aanvankelijk Air Jordan sneakers - vaak simpelweg genaamd Jordans - voor Michael Jordan, een van de bekendste Amerikaanse basketballers. Nike lanceerde de eerste Air Jordan ontwerp in 1984, en heeft een nieuw ontwerp elk jaar sinds geproduceerd. In tegenstelling tot andere Nike schoenen, Jordans zijn de enigen die sommige diensten niet zijn voorzien van het logo "swoosh" Nike. In plaats daarvan hebben ze het logo "Jumpman".

Origins

In 1984, Nike wilde krijgen in de basketbal markt, maar professionele en amateur-spelers verbonden het merk Nike met het runnen van sneakers. Het bedrijf zag Michael Jordan en zag zijn potentieel als het gezicht van een nieuw merk. De nieuwe Air Jordan merk kreeg een eigen logo. In eerste instantie, de schoenen had een logo "Vleugels", die een basketbal opgetild door vleugels toonde. Dit logo verschijnt op Air Jordan stijlen I en II. Het logo dan veranderd naar de "Jumpman," toont een springende basketbalspeler in een cirkel. Dit lijkt op elke Air Jordan ontwerp van Jordan III verder.

Air Jordan Family

Elke Air Jordan stijl wordt gevolgd door een Romeins cijfer, te beginnen met de lancering van de Air Jordan I, in 1984. Het ontwerp, dat verscheen in 1995 was Air Jordan XI. Dit veranderde in 2009, met de introductie van de Air Jordan 2009, ook wel 2K9. De laatste Air Jordan met een Romeins cijfer was de Jordan XXIII (23), die overeenkwam met Michael Jordan's Jersey aantal.

First Air Jordan

Michael Jordan droeg de eerste Air Jordan schoenen bij een basketbal wedstrijd in november 1984. De NBA een boete van hem $ 5.000 voor het dragen van schoenen die de NBA dress code overtreden voor schoenen. Op het moment dat de meeste schoenen waren wit, maar de Jordaan ontwerp was zwart en rood - de Chicago Bulls kleuren. Maar Michael Jordan hield het dragen van de schoenen, en hij had zo'n geweldig seizoen, de NBA noemde hem Rookie of the Year. Dit zorgde ervoor het succes van de Air Jordan I.

Air Jordan III

De Air Jordan III betekende een keerpunt voor het merk en was het eerste ontwerp waar Michael Jordan het ontwerp beïnvloedde. Dit was de eerste keer dat een atleet ooit voor elk type sportschoen geraadpleegd. Dit maakte de Air Jordan III misschien wel de meest populaire sporten schoen ooit, aldus Jordan fans.

populariteit

De blijvende populariteit van het merk Jordan is vanwege de technologie Nike gebruikt om de schoenen maken. Dat is de brand's populariteit dat sommige van de klassieke Jordan ontwerpen worden opnieuw uitgebracht als Jordan Retros. Nike heeft retro versies voor elk jaar tot 2010. Af en toe kan de retro design geringe wijzigingen of nieuwe kleuren aan te bieden.