Hoe maak je Flatbread op een Grill

U kunt alle soorten brood te bakken op de grill, zelfs als u eigenaar bent van een goedkope houtskoolgrill. Brood gebakken op een grill kan zo licht zijn als brood ambachtelijk gebakken, maar heeft ook een heerlijke gegrilde smaak. De makkelijkste brood te beginnen met een fundamentele Flatbread, die u kunt gebruiken als een pizza korst of bijgerecht bij elke maaltijd. Lees verder om meer te leren.

instructies

Maak het deeg

1 Meng het warme water en zoetstof samen. Strooi de gist over het water en laat op een warme plaats gedurende 10 minuten of tot de gist is schuimig.

2 Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de gist mengsel en 2 el. van olijfolie en te combineren.

3 Voeg net genoeg water om het deeg stevig en buigzaam te maken.

4 Kneed het deeg kort op een licht met bloem bestoven werkvlak voor niet meer dan 5 minuten. Vorm het deeg tot een bal.

5 Olie de kom met de rest van de olijfolie en leg het deeg in de kom. Draai het deeg lichtjes vacht met olie.

6 Dek het deeg af met een vochtige doek of met plasticfolie. Zet op een warme plaats rijzen 30 minuten.

Grill het Brood

7 Verwarm de grill voor. Laat een gas barbecue op hoog voor 10 minuten om te verwarmen, of wacht tot de kolen zijn grijze en grauwe in een houtskoolgrill.

8 Vorm het deeg Flatbread in rondes, terwijl de grill voorverwarmt. Verdeel het deeg in vier delen en rol ieder naar tussen ┬╝ en 1/8 van een duim dik. Bestrijk de ene kant licht in met olijfolie.

9 Bereid de grill voor de Flatbread. Voor een gas grill, zet hem neer te laag; voor een houtskoolgrill, beweeg kolen aan de ene kant, zodat u kunt indirect grill het brood.

10 Plaats de Flatbread rondes op de grill, geoliede naar beneden, en sluit de klep. Controleer het brood na 2 minuten. De bodem moet licht worden gebruind. Grill voor 1-2 minuten als deze nog niet bruin.

11 Borstel olie op de bovenkant van het brood en spiegelen naar de andere kant te koken. Sluit de grill en controleer opnieuw na 2 minuten.

12 Verwijder flatbread van de grill en serveer. U kunt ook top met ingredi├źnten voor een pizza of een open-faced sandwich.

Hints

  • U kunt kopen bereid pizzadeeg in plaats van het maken van uw eigen Flatbread deeg.
  • U kunt een eenvoudige niet-gerezen deeg te maken door het combineren van bloem, zout, olie en water, maar dit brood zal meer dicht dan de gegiste deeg zijn.
  • Deeg met een hoog gehalte aan gluten samen beter op een grill te houden.
  • Het plaatsen van het brood over hete kolen in een houtskoolgrill kan het te verbranden. Grill het brood op de kant zonder kolen.