Wat zijn de planten van de tropische oceanen?

De tropische oceanen op aarde liggen in een equatoriale band tussen de Steenbokskeerkring en de Kreeftskeerkring. Tropisch water oceanen bestaan ​​uit het midden van de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan en bijna alle van de Indische Oceaan. De tropische oceanen regelt het klimaat op aarde in grote mate en spelen ook een belangrijke rol in het beïnvloeden van grootschalige weerpatronen. De temperatuur van het water in de tropische oceaan blijft op een constante 68 graden gedurende het hele jaar. De meeste planten in tropische oceanen behoren tot een diverse ecosystemen, die goed is aangepast aan warm water.

rode algen

Rode algen zijn een plant van warme tropische oceanen en hebben bestaan ​​in hun natuurlijke habitat in de afgelopen 500 miljoen jaar. Rode algen zijn rijk aan proteïnen en vitaminen en zijn een belangrijke bron van voedsel in Azië. Rode algen krijgen zijn rode kleur van het pigment phycoertythrin, die de mogelijkheid om blauw licht absorberen en reflecteren rood licht heeft. Blauw licht kan het water dieper binnendringen en dit maakt het pigment waardoor de rode kleur fotosynthetiseren en bestaan ​​op diepere diepte in vergelijking met andere algen. Rode algen zijn relatief eenvoudig te kweken en dit proces is op zijn plaats geweest in Japan voor de afgelopen 300 jaar.

Zeewier

Het zeegras plantengroep bestaat uit bijna 60 verschillende zeeplanten die zich voortplanten door middel van bloei en fruitteelt. Zeegrassen zijn er in overvloed in de warme, tropische zee wateren en, volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties 2003, die zij dekken bijna 110.000 vierkante mijl van de tropische oceanen ruimte. Zeegrasvelden zijn belangrijk vissen en schildpadden broedplaats en bieden onderdak aan talloze vissoorten. Zeegras ook kusten te beschermen tegen erosie en extreme weersomstandigheden, te stabiliseren en val kust sediment, en te absorberen koolstofdioxide uit het water.

fytoplankton

Fytoplankton zijn eencellige drijvende planten te vinden op alle oceaan oppervlakken, met inbegrip van de tropische oceaan. Fytoplankton zijn de meest voorkomende plantensoorten in de oceaan en de noodzaak voldoende zonlicht en voedingsstoffen uit het oceaanwater te gedijen. Fytoplankton zijn alleen te vinden in de bovenste laag van het water en zijn vooral afhankelijk van de voedingsstoffen drijvende uit de diepten van de oceaan voor levensonderhoud. Deze planten zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van de fotosynthese die optreedt op aarde. Fytoplankton zet voedingsstoffen en licht in organisch materiaal, dat vervolgens wordt gebruikt door de voedselketen in de oceaan. Bij fytoplankton sterft, ze drijven naar de oceaan vloeren en uitgegroeid tot langdurige opslag units voor carbon.